Pabėgęs Šri Lankos prezidentas susidūrė su protestuotojais Maldyvuose

Iš savo šalies pabėgęs Šri Lankos prezidentas Gotabaya Rajapaksa trečiadienį susidūrė su Maldyvų gyventojų protestais – dešimtys jo tėvynainių reikalavo, kad Malė nesuteiktų lyderiui saugaus prieglobsčio.

Iš savo šalies pabėgęs Šri Lankos prezidentas Gotabaya Rajapaksa trečiadienį susidūrė su Maldyvų gyventojų protestais – dešimtys jo tėvynainių reikalavo, kad Malė nesuteiktų lyderiui saugaus prieglobsčio.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Iš savo šalies pabėgęs Šri Lankos prezidentas Gotabaya Rajapaksa trečiadienį susidūrė su Maldyvų gyventojų protestais – dešimtys jo tėvynainių reikalavo, kad Malė nesuteiktų lyderiui saugaus prieglobsčio.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2022, 4:53 PM

Maldyvuose gyvenantys šrilankiečiai, nešę vėliavas ir plakatus, smerkė anksčiau trečiadienį pabėgusį G. Rajapaksą, protestuotojams praeitą savaitgalį užėmus jo rezidenciją Kolombe, šioje Pietų Azijos valstybėje smarkiai paaštrėjus ekonomikos krizei.

„Mieli draugai maldyviečiai, prašome spausti savo vyriausybę nesuteikti prieglobsčio nusikaltėliams“, – skelbė transparantas, kurį laikė mažytėje Maldyvų sostinėje dirbantys šrilankiečiai.

Vietos žiniasklaida paskelbė vaizdo įrašų, kuriuose matyti, kaip gyventojai šūkauja įžeidimus G. Rajapaksai, kai šis ėjo Velanos tarptautiniame oro uoste, atskridęs į jį kariuomenės lėktuvu. Šių įrašų autentiškumas nebuvo patvirtintas.

Šrilankiečiams trečiadienį surengus protestą viename Malės dirbtiniame paplūdimyje, policijos specialiųjų pajėgų pareigūnai konfiskavo jų plakatus ir demonstrantus išvaikė, sakė įvykių liudininkai.

Vietos žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad G. Rajapaksa apsistojo viename prabangiame kurorte ir kad vėliau trečiadienį jis išvyks į Jungtinius Arabų Emyratus arba Singapūrą.

„Jis ketina pasitraukti į kurią nors vieną iš šių dviejų vietų“, – sakė vienas šaltinis Šri Lankos saugumo tarnybose Kolombe.

„Užtikrinti saugumą bus sunku, nes tiek vienur, tiek kitur yra šrilankiečių bendruomenės“, – pridūrė jis.

Pagrindinė opozicinė Maldyvų pažangos partija (PPM) protestavo prieš sprendimą leisti netrikdomai keliauti G. Rajapaksai, kuriam yra iškeltos kelios bylos, be kita ko, dėl įtariamų karo nusikaltimų.

„Išduodame savo draugus Šri Lankoje, priimdami Rajapaksą – toje šalyje nekenčiamą veikėją“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas iš PPM lyderių.

Abi šalys palaiko glaudžius ryšius. Šri Lankoje gyvena nemaža maldyviečių bendruomenė, o daug šrilankiečių dirba Maldyvų švietimo, sveikatos apsaugos ir svetingumo paslaugų sektoriuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.