Kilus susirūpinimui dėl kontrabandos, Kijevas ragina steigti komitetą ginklų tiekimui kontroliuoti

Ukrainos prezidento padėjėjas ketvirtadienį paragino įstatymų leidėjus įsteigti stebėjimo komitetą, kuris prižiūrėtų ginklus, Ukrainos gautus iš Vakarų sąjungininkių kovai su Rusijos invazija. Šis pasiūlymas pateiktas Briuseliui pareiškus susirūpinimą, kad ginklai kontrabanda išvežami iš karo krečiamos Ukrainos, siekiant aprūpinti nusikaltėlių gaujas Europoje.

Kilus susirūpinimui dėl kontrabandos, Kijevas ragina steigti komitetą ginklų tiekimui kontroliuoti.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Kilus susirūpinimui dėl kontrabandos, Kijevas ragina steigti komitetą ginklų tiekimui kontroliuoti.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2022, 7:30 PM

„Parlamentas, kaip įstatymų leidžiamoji valdžia, turėtų dalyvauti kontroliuojant sąjungininkių gynybos pagalbą. Mūsų tikslas būti kuo skaidresniais esant karo padėčiai“, – sociainiame tinkle „Telegram“ parašė Ukrainos prezidentūros vadovas Andrijus Jermakas. „Skaidrumas yra geriausias receptas prieš Rusijos manipuliacijas ir klastotes“, – pridūrė jis.

Šią savaitę Europos Sąjunga paskelbė Moldovoje kurianti centrą kovai su organizuotu nusikalstamumu, ypač ginklų kontrabanda iš kaimyninės Ukrainos. Kyjivas pareiškė, kad atidžiai stebi ginklus, kuriuos gauna iš Vakarų partnerių, ir kad šių tiekimų priežiūra yra vyriausybės „prioritetas“. Jis taip pat apkaltino Rusiją skleidžiant propagandą apie padidėjusią nelegalių ginklų kontrabandą.

Smulkūs ginklai tapo vis labiau prieinami Ukrainoje nuo 2014 m., kai dvi Maskvos remiamų separatistų valstybėlės atsiskyrė nuo Kyjivo ir pradėjo ginkluotą konfliktą su Ukrainos armija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.