Gaisras Čekijos nacionaliniame parke apėmė 1 000 hektarų plotą

Čekijos Bohemijos Šveicarijos nacionaliniame parke siaučiantis istorinio masto miško gaisras, nepaisant ugniagesių pastangų, vis dar plečiasi, sekmadienį pranešė pareigūnai.

Miško gaisras Čekijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Miško gaisras Čekijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2022, 1:24 PM

Gaisras apima maždaug 1 000 hektarų plotą, nes dėl sudėtingo reljefo jį sunku suvaldyti, Čekijos visuomeniniam transliuotojui ČT sakė gelbėjimo tarnybų atstovė.

Gaisras Čekijos nacionaliniame parke kilo praėjusį savaitgalį, o pirmadienį išplito per sieną į Vokietijos Saksonijos Šveicarijos nacionalinį parką.

Ugniagesiai parke randa vis naujų žarijų židinių. Su liepsnomis kovoja apie 750 ugniagesių, kuriems padėti buvo mobilizuotos papildomos pajėgos iš visos Čekijos.

Jiems padeda šeši sraigtasparniai ir penki gaisrų gesinimo lėktuvai, kurie pakyla vos tik išsisklaidžius ankstyvo ryto rūkui.

Iki šiol gesinant gaisrą buvo sužeisti aštuoni ugniagesiai, keli iš jų – sunkiai. „Tai rodo, kad iš tiesų dirbame pavojingoje vietovėje“, – sakė atstovė spaudai.

Pasak jos, kai kurios miško teritorijos dalys yra sunkiai prieinamos – įskaitant vietoves Vokietijos ir Čekijos pasienyje.

Šiuo metu į Čekijos nacionalinį parką uždrausta įžengti keliautojams pėsčiomis, o policija išvijo tris turistus, norėjusius aplankyti vieną iš smiltainio uolų darinių.

Miško gaisras laikomas vienu didžiausių šalies istorijoje ir manoma, kad jį sukėlė žmonių neatsargumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.