Ukraina gedi dar vieno herojaus: gindamas savo gimtinę žuvo tituluotas žvalgas

​Ukrainos didvyris, gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos karininkas Ruslanas Popovas žuvo pietuose, gindamas savo šalį nuo okupantų pajėgų.

R. Popovas.<br>„Twitter“ nuotr.
R. Popovas.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2022, 2:58 PM, atnaujinta Aug 6, 2022, 3:05 PM

Rusijos invazijai Ukrainoje tęsiantis daugiau nei penkis mėnesius, okupantai ugnies nutraukti nesiruošia. Pietuose, gindamas savo tėvynę, žuvo Ukrainos žvalgas Ruslanas Popovas. Apie tai pranešė valstybės vyriausybė.

Gynėjas baigė Kijevo karinę mokyklą, tapo specialiosios žvalgybos karininku. Už ilgametę tarnybą jis jau buvo užsitarnavęs pensiją, tačiau 2014 m., prasidėjus Rusijos agresijai Ukrainos rytuose, nenorėjo likti nuošalyje, pažymėjo HUR.

Pilno masto invazijos į Rusiją metu R.Popovas buvo Mariupolyje. Kovo pabaigoje jis iš ten išvyko, tačiau sugrįžo padėti evakuoti sužeistuosius iš gamyklos „Azovstal“.

R.Popovas buvo gavęs daugybę apdovanojimų: „Už drąsą vykdant specialiąsias užduotis“, „Už karinį narsumą“, „Už atsidavimą karinei žvalgybai“, „Tėvynės gynėjas“, „Už dalyvavimą antiteroristinėje operacijoje“, buvo apdovanotas JT medaliu ir keliais atminimo apdovanojimais.

Po mirties karininkas gavo dar du apdovanojimus: Ukrainos didvyrio vardą ir Auksinės žvaigždės ordiną.

„Ukrainos karinė žvalgyba reiškia užuojautą Ukrainos didvyrio šeimai, paaukojusio gyvybę ginant Ukrainą nuo okupantų. Didvyriai nemiršta! Amžiną atilsį“, – pridūrė HUR.

Parengta pagal „Ukrinform.ua“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.