J. Bidenas: per lapkritį vyksiančius rinkimus bus gelbėjama demokratija

Per Kongreso rinkimus lapkritį, pasak JAV prezidento Jo Bideno, bus „gelbėjama demokratija“. Rinkimų kampanijos renginyje Rokvilyje jis ketvirtadienį griežtai užsipuolė opozicijoje esančius buvusio prezidento Donaldo Trumpo respublikonus, pavadindamas juos partija, kupina „įtūžio, smurto, neapykantos ir skaldymo“. Demokratai tuo tarpu yra „ateitis“, taip pat „vienybė, viltis ir optimizmas“.

JAV prezidentas Joe Bidenas.<br>Cover Images/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Joe Bidenas.<br>Cover Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 26, 2022, 9:57 AM, atnaujinta Aug 26, 2022, 9:59 AM

Per rinkimus lapkritį žmonės „turės rinktis tarp šių dviejų vizijų“, – sakė J. Bidenas savo kalboje šimtams šalininkų. Jis paragino amerikiečius būtinai ateiti prie balsadėžių, „kad tiesiogine šio žodžio prasme dar kartą būtų išgelbėta demokratija“.

Kongreso vidurio kadencijos rinkimai lapkritį vyks praėjus maždaug pusei J. Bideno kadencijos. Stebėtojai iki šiol spėliojo, kad demokratai šiuose rinkimuose gali prarasti daugumą Senate ir Atstovų Rūmuose.

Tačiau virtinė vidaus politikos laimėjimų, pavyzdžiui, rugpjūčio viduryje J. Bideno pasirašytas teisės aktų paketas dėl kovos su klimato kaita priemonių ir sveikatos apsaugos prezidentui ir jo partijai vėl teikia vilčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.