Šri Lanka po pranešimų apie badaujančius vaikus apribojo naudojimąsi socialiniais tinklais

Šri Lanka trečiadienį nurodė valstybės tarnautojams nesidalinti savo nuomonėmis socialiniuose tinkluose, kai kuriems pareigūnams pareiškus, kad šalies mokyklose alpsta pakankamai maisto negaunantys vaikai.

Šri Lanka po pranešimų apie badaujančius vaikus apribojo naudojimąsi socialiniais tinklais.<br>pasja1000/pixabay.com nuotr.
Šri Lanka po pranešimų apie badaujančius vaikus apribojo naudojimąsi socialiniais tinklais.<br>pasja1000/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-28 13:02

Sunkią ekonominę krizę išgyvenančios šalies Viešojo administravimo ir valdymo ministerija paskelbė įsakymą 1,5 mln. valstybės tarnautojų, kuriame teigiama, kad seniai įvestas draudimas kalbėtis su žurnalistais nuo šiol bus taikomas ir socialiniams tinklams.

„Valstybės tarnautojo nuomonės reiškimas socialiniuose tinkluose... bus pažeidimas, už kurį taikoma drausminė atsakomybė“, – nurodoma įsakyme.

Sprendimas priimtas po sveikatos apsaugos pareigūnų ir mokytojų pranešimų, kad mokyklose dėl maisto trūkumo nualpo dešimtys moksleivių.

Nuo 2021 metų pabaigos 22 mln. Šri Lankos gyventojų kenčia didžiausią per šalies istoriją ekonominę krizę, vyriausybei nebeturint dolerių daugelio būtiniausių prekių importui.

Tai sukėlė didžiulį nepriteklių ir neoficialią infliaciją, pagal rodiklius nusileidžiančią tik Zimbabvei, taip pat protestus, liepos mėnesį nuvertusius prezidentą Gotabayą Rajapaksą (Gotabają Radžapakšą).

Sveikatos apsaugos ministras Keheliya Rambukwella atmetė kaltinimus dėl prastos vaikų mitybos. Jis apkaltino „politiškai motyvuotus“ visuomenės sveikatos priežiūros darbuotojus, kad šie perdėtai sureikšmina padėtį.

Tačiau naujausioje Jungtinių Tautų Pasaulio maisto programos (WFP) ataskaitoje teigiama, kad šešiems milijonams Šri Lankos gyventojų, tai yra beveik trečdaliui salos gyventojų, „trūksta maisto ir jiems reikia humanitarinės pagalbos“.

K. Rajapaksą prezidento poste pakeitęs Ranilas Wickremesinghe užgniaužė antivyriausybinius protestus ir uždraudė demonstracijas didžiojoje sostinės dalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.