D. Trumpas liudijo jį išžaginimu kaltinančios žurnalistės iškeltoje byloje

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį liudijo šmeižto byloje, iškeltoje jį išžaginimu kaltinančios garsios amerikiečių skiltininkės Elizabeth Jean Carroll.

D.Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D.Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2022, 8:51 AM

78 metų E. J. Carroll teigia, kad D. Trumpas 10-ąjame dešimtmetyje ją užpuolė vienoje iš Niujorko universalinių parduotuvių.

Praėjusią savaitę federalinio teismo Niujorke teisėjas atmetė žurnalistės kaltinimus neigiančio D. Trumpo prašymą vėl atidėti jo liudijimą.

E. J. Carroll atstovaujanti Niujorko teisės firma „Kaplan Hecker & Fink“ pareiškime nurodė: „Mes patenkinti, kad savo klientės vardu... galėjome gauti Donaldo Trumpo liudijimą.“

Plačiau kompanija nekomentavo.

Praėjusios savaitės nutartyje teisėjas Lewisas Kaplanas rašė, kad E. J. Carroll ir D. Trumpas turėtų liudyti atitinkamai spalio 14-ąją ir 19-ąją.

Neaišku, ar E. J. Carroll praėjusį penktadienį liudijo.

Kol kas taip pat neaišku, ar D. Trumpas liudijimą su priesaika pateikė iš savo rezidencijos „Mar-a-Lago“ Floridoje.

E. J. Carroll, buvusi žurnalo „Elle“ skiltininkė, 2019 metų lapkritį Niujorko civiliniame teisme iškėlė bylą tuometiniam prezidentui D. Trumpui dėl šmeižto.

E. J. Carroll savo ieškinyje sako, kad 1995-ųjų rudenį ar 1996-ųjų pavasarį ji ir D. Trumpas atsitiktinai susitiko ir atpažino vienas kitą prabangioje universalinėje parduotuvėje „Bergdorf Goodman“ Niujorko 5-ojoje aveniu.

Ji teigia, kad jie linksmai pasišnekėjo apie permatomo triko pasimatavimą ir nuėjo į persirengimo kambarį, kur D. Trumpas prispaudęs ją prie sienos ir išžaginęs.

Žurnalistė D. Trumpą šmeižtu kaltina už pasakymą, kad ji norėdama parduoti savo memuarus „absoliučiai meluoja“ dėl to išžaginimo.

Bylos nagrinėjimas užtruko dėl procedūrinių mūšių. Per vieną jų aiškintasi, ar vietoje D. Trumpo atsakovu turėtų būti JAV vyriausybė, nes tuo metu, kai paskelbė minėtus komentarus, jis buvo prezidentas.

Praėjusią savaitę D. Trumpas paskelbė naujų komentarų apie bylą savo socialinės žiniasklaidos platformoje „Truth Social“ ir šaipėsi iš E. J. Carroll kaltinimų išžaginimu.

Pasak teisės ekspertų, žurnalistė galėtų įrodinėti, kad D. Trumpas ją vėl apšmeižė, šįkart kaip privatus asmuo.

Teisėjas L. Kaplanas praėjusią savaitę sakė, kad E. J. Carroll kompensacijos iš D. Trumpo dėl įtariamo išžaginimo galėtų reikalauti po to, kai lapkričio 24-ąją įsigalios Niujorko valstijos įstatymas, sudarantis sąlygas lytinio smurto aukoms kelti civilines bylas nepaisant senaties termino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.