Lenkija prie Baltarusijos sienos įjungė elektroninį stebėjimą

Lenkija suaktyvino pirmąją savo 206 kilometrų ilgio tvoros prie Baltarusijos sienos atkarpą, kurioje sumontuota elektroninė stebėjimo įranga.

Lenkijos vidaus reikalų ministras M.Kaminskis (centre) lanko pasienio su Baltarusija sieną Nomikuose, Lenkijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Lenkijos vidaus reikalų ministras M.Kaminskis (centre) lanko pasienio su Baltarusija sieną Nomikuose, Lenkijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2022, 5:58 PM

Iki metų pabaigos įranga bus sumontuota per visą tvoros ilgį, penktadienį pasienio apsaugos provincijos būstinėje Rytų Lenkijoje sakė vidaus reikalų ministras Mariuszas Kaminskis. „Šiandien aktyvuojame pirmąją atkarpą“, – sakė M. Kaminskis. „Per ateinančias savaites bus baigtos aktyvuoti kitos atkarpos“, – pridūrė jis.

5,5 metro aukščio tvora baigta statyti jau prieš kurį laiką, tačiau vyriausybė nusprendė, kad užtvarui reikalingas ir elektroninis stebėjimas. M. Kaminskis pakartojo Lenkijos nuomonę, kad 2021 m. antroje pusėje Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje kilusi migrantų krizė buvo inspiruota Maskvos ir tai buvo Rusijos karo su Ukraina įžanga.

Jis sakė, kad krizė buvo suvaldyta „milžiniškomis Lenkijos valstybės ir sienos apsaugos tarnybos pastangomis“.

2021 m. rudenį Lenkijai teko atremti didžiulę migrantų daugiausia iš Artimųjų Rytų ir Afrikos bangą, juos pakvietė Aliaksandro Lukašenkos vyriausybė, melagingai pažadėjusi, kad bus lengva patekti į Europos Sąjungą. Lenkijai įrengus tvorą, nelegalių sienos kirtimų skaičius sparčiai sumažėjo.

M. Kaminskis taip pat sakė, kad jau pasirinkta įmonė, panašų elektroninį barjerą ar tvorą statysianti prie Lenkijos sienos su Rusijos Kaliningrado anklavu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.