Po žemės drebėjimo Indonezijoje išgelbėtas šešerių metų berniukas: po griuvėsiais praleido dvi dienas

Indonezijoje „stebuklingai“ išgelbėtas šešerių metų berniukas, po žemės drebėjimo dvi dienas praleidęs po nuolaužomis be maisto ar vandens. Tai atgaivino viltis, kad po griuvėsiais dar gali būti išgyvenusiųjų net ir praėjus kelioms dienoms po stipraus drebėjimo, pirmadienį supurčiusio Vakarų Javos Siandžuro miestelį ir nusinešusio mažiausiai 271 žmogaus gyvybę.

Indonezijoje „stebuklingai“ išgelbėtas šešerių metų berniukas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Indonezijoje „stebuklingai“ išgelbėtas šešerių metų berniukas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2022, 10:26 AM

„Kai supratome, kad Azka gyvas, visi apsipylė ašaromis, taip pat ir aš“, – ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP sakė 28 metų vietos savanoris Jeksenas Kolibu.

„Tai labai sujaudino, atrodė kaip stebuklas“, – pasakojo jis.

Vakarų Javos Bogoro rajono administracijos paskelbtoje filmuotoje medžiagoje buvo matyti, kaip gelbėtojai ištrauka Azką iš sugriauto namo Siandžure, labiausiai nukentėjusiame rajone. Vyras, ištraukęs jį per griuvėsiuose išpjautą angą, apglėbė berniuką abiem rankomis, o kitas gelbėtojas su oranžine kepure bėgo jiems iš paskos, laikydamas jį už rankos.

Vėliau Azka buvo parodytas ramiai gurkšnojanti gėrimą, kurį laikė kareivis, o kitas pagalbos darbuotojas glostė jo galvą. Berniuko motina žuvo per žemės drebėjimą, jos kūnas buvo rastas likus kelioms valandoms iki Azkos išgelbėjimo, ketvirtadienį AFP sakė savanoris.

Berniukas buvo aptiktas greta mirusios močiutės. Jį išgelbėjo tik siena, laikiusi kitą sugriuvusią sieną ir neleidusi jai užgriūti, pranešė vietos žiniasklaida. „Jis buvo rastas kairėje namo pusėje, ant lovos. Jį apsaugojo pagalvė, tarp jo ir betoninės plokštės buvo 10 centimetrų tarpas“, – pasakojo J. Kolibu.

„Tokia siaura erdvė, tamsu, karšta, trūksta oro. Nesitikėjome, kad po 48 valandų jis vis dar bus gyvas, jei būtume žinoję, būtume labiau pasistengę ankstesnę naktį, – sakė jis. – Per visus tuos metus, kai tapau savanoriu, nieko panašaus nesu regėjęs. Kaip gali neverkti?“.

Po dviejų dienų sunkaus išbandymo mažas berniukas atrodė apsvaigęs ir traumuotas. „Azka neišleido nė garso, jis nesišaukė pagalbos ir neverkė“, – sakė J. Kolibu. „Net ištrauktas iš griuvėsių jis buvo sąmoningas, bet nieko nesakė. Atrodė toks sutrikęs“, – pridūrė savanoris.

Pasak pareigūnų, per žemės drebėjimą žuvo daug vaikų, tuo metu buvusių mokykloje arba namuose. Pareigūnai perspėjo, kad laikas senka siekiant išgelbėti 40 dingusių žmonių, gelbėtojus stabdo pliaupiantis lietus ir galimai mirtini pakartotiniai smūgiai. Vis dėlto ir toliau ieškoma dingusiųjų, tarp jų ir septynerių metų mergaitės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.