Irano generolas pirmą kartą pripažino didelį aukų skaičių per protestus

Irane per protestus, kilusius rugsėjo 16-ąją mirus moralės policijos sulaikytai Mahsai Amini, žuvo daugiau kaip 300 žmonių, antradienį sakė vienas Revoliucinės gvardijos generolas.

Demonstracijos, remiančios protestus Irane.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Demonstracijos, remiančios protestus Irane.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-29 10:45

„Šios ponios mirtis paveikė visus šalies gyventojus. Neturiu naujausių duomenų, bet manau, kad po šio įvykio šalyje žuvo gal daugiau kaip 300 kankinių ir žmonių, įskaitant vaikus“, – naujienų agentūros „Mehr“ paskelbtame vaizdo įraše sakė brigados generolas Amiras Ali Hajizadeh, Gvardijos aerokosminių pajėgų vadas.

Tarp aukų – dešimtys policininkų, karių ir sukarintų pajėgų narių, žuvusių per susirėmimus su demonstrantais ar nužudytų.

Naujausias oficialus skaičius yra daug artimesnis grupės „Irano žmogaus teisės“ (IHR) paskelbtam skaičiui. Ši Osle įsikūrusi organizacija nurodo, kad „malšinant protestus Irane žuvo“ mažiausiai 416 žmonių.

IHR teigimu, dalis šių žmonių žuvo per smurtą, susijusį su protestais dėl M. Amini mirties, dalis – per atskirus neramumus pietrytinėje Sistano ir Beludžistano provincijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.