JAV Valstybės departamentas davė sutikimą parduoti Lenkijai tankus „Abrams“

JAV Valstybės departamentas patvirtino 116 kovos tankų M1A1 „Abrams“ ir susijusios įrangos pardavimą Lenkijai už 3,75 mlrd. JAV dolerių, antradienį paskelbė Pentagono Gynybos saugumo bendradarbiavimo agentūra (DSCA). Tai senesnės versijos tankai nei Lenkijos anksčiau užsakyti 250 tankų M1A2 SEP v3 „Abrams“, ir yra skirti užpildyti spragą, atsiradusią šaliai sunčiant tankus į Ukrainą.

„Abrams“ tankai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Abrams“ tankai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2022, 11:03 AM, atnaujinta Dec 7, 2022, 12:50 PM

„Siūlomas pardavimas pagerins Lenkijos gebėjimą atremti esamas ir būsimas grėsmes, suteikdamas patikimą jėgą, galinčią atgrasyti priešininkus ir leidžiančią dalyvauti NATO operacijose“, – sakoma DSCA pranešime.

Gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas Valstybės departamento sutikimą pavadino „tolesniu žingsniu didinant Lenkijos ginkluotųjų pajėgų šarvuotosios technikos potencialą“ ir pridūrė, kad dėl kainos dar deramasi.

„Stipri armija reiškia saugią Lenkiją“, – tviteryje parašė M. Blaszczakas.

Be tankų, Lenkija prašo 12-os M88A2 HERCULES šarvuotųjų remonto ir evakavimo mašinų, aštuonių M1110 jungiamųjų puolimo tiltų, šešių M577A3 vadovavimo transporto priemonių, 26-ių M1152A1 didelio mobilumo daugiafunkcinių ratinių transporto priemonių („Humvees“) ir 26-ių lengvųjų taktinių mašinų M1279A1, taip pat kulkosvaidžių ir dešimčių tūkstančių tankų šaudmenų.

Pasak Lenkijos gynybos ministerijos, tankai „Abrams“ bus pristatytas kitais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.