Dublino uoste sulaikytas lietuvis: konfiskuota beveik pusė milijono eurų grynaisiais pinigais

​Dublino uoste, po įprastinės patikros, iš vieno keleivio buvo konfiskuota beveik pusė milijono eurų grynaisiais pinigais. Keleivis, keturiasdešimtmetis vyras iš Lietuvos, buvo sulaikytas ir pristatytas į artimiausią policijos nuovadą.

Dublino uoste iš lietuvio, vykusio į Prancūziją, buvo konfiskuota beveik pusė milijono eurų grynaisiais pinigais.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Dublino uoste iš lietuvio, vykusio į Prancūziją, buvo konfiskuota beveik pusė milijono eurų grynaisiais pinigais.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-08 14:59

Įtariama, kad 425 000 eurų grynųjų pinigų yra pajamos iš nusikalstamos veiklos arba juos buvo ketinama panaudoti nelegaliai veiklai, nurodo vietinė spauda.

Grynieji pinigai buvo aptikti atliekant įprastą saugos patikrą. Mokesčių inspekcijos pareigūnams padėjo tarnybinis šuo Alfie.

Airijos mokesčių inspekcijos atstovė spaudai pasakojo apie teisinį procesą: „Gruodžio 7d. Dublino apygardos teisme teisėja Paula Murphy mokesčių inspekcijos pareigūnams išdavė trijų mėnesių grynųjų pinigų saugojimo orderį. Tai buvo padaryta po to, kai gruodžio 6d. Dublino uoste buvo konfiskuota daugiau kaip 425 000 eurų.

Grynieji pinigai buvo aptikti atliekant įprastinį patikrinimą ir padedant tarnybiniui šuniui Alfie, kai prieš išvykstant iš Dublino uosto keltu į Prancūziją, mokesčių inspekcijos pareigūnai sustabdė ir apieškojo keleivį."

„Įtariama, kad grynieji pinigai yra pajamos, gautos iš nusikalstamos veiklos arba skirtos naudoti nusikalstamoje veikloje, todėl mokesčių inspekcija juos konfiskavo vadovaudamasi teisės aktais, reglamentuojančiais pajamas, gautas iš nusikalstamos veiklos. Keturiasdešimtmetį vyrą iš Lietuvos policijos pareigūnai pristatė į policijos nuovadą apklausai. Tyrimas tęsiamas“ – kalbėjo mokesčių inspekcijos atstovė spaudai.

Parengta pagal „dublinlive.ie“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.