Odesoje sulaikyti sutuoktiniai Rusijos šnipai

Ukrainos saugumo tarnyba (UST) sulaikė Odesoje sutuoktinius Rusijos šnipus, kurie rinko duomenis apie Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.

Karas Ukrainoje. Odesa.<br>Zuma Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Karas Ukrainoje. Odesa.<br>Zuma Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2022, 2:07 PM

Tai ketvirtadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis UST spaudos tarnyba.

„Piktadariai rinko žvalgybos duomenis apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro gynybos dalinių galimos dislokacijos vietas ir judėjimą regiono teritorijoje. Bet UST pareigūnai laiku demaskavo Rusijos agentūrą ir pradėjo ją kontroliuoti dar pradiniame ardomosios veiklos etape“, – sakoma pranešime.

Vienas iš sulaikytųjų – Odesoje gimęs vyras, vėliau jis tarnavo Rusijos armijoje ir dalyvavo karo veiksmuose Čečėnijoje. Jo žmona – Rusijos pilietė. Sutuoktiniai buvo nusiųsti į Ukrainą 2018 metais, kad sukurtų šalies pietuose agentūros aparatą.

Dar iki Rusijos plataus masto įsiveržimo pradžios agentai rinko duomenis apie padėtį regione ir plėtė pažinčių ratą.

„O jau po vasario 24 d. jie pirmiausia mėgino nustatyti zenitinių raketų kompleksų „Crotale“ kovines pozicijas ir lauko artilerijos sandėlių vietas. Ši informacija buvo reikalinga okupantams, kad jie galėtų raketomis „Kalibr“ ir „Kinžal“ smogti Ukrainos kariškiams“, – pažymi spaudos tarnyba.

Šnipai taip pat rinko duomenis apie Ukrainos kariuomenės dalinius Chersono srityje. Visą informaciją jie perduodavo ryšininkui – Sevastopolio gyventojui, kuris bendradarbiavo su Rusijos žvalgyba, bet maskavosi labdaros fondo vadovo pareigomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.