Prokuratūra: Belgijos tyrėjai atliko kratas Europos Parlamento biuruose

Prokurorai pranešė, kad pirmadienį Belgijos tyrėjai atliko kratas Europos Parlamento (EP) biuruose, vykdydami tyrimą dėl įtariamos korupcijos, dėl šių įtarimų buvo suimta viena iš EP vicepirmininkų.

Prokuratūra: Belgijos tyrėjai atliko kratas Europos Parlamento biuruose.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Prokuratūra: Belgijos tyrėjai atliko kratas Europos Parlamento biuruose.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2022, 7:57 PM

Belgijos federalinės prokuratūros teigimu, kratos EP patalpose Briuselyje tikslas buvo paimti 10-ies parlamento darbuotojų kompiuterių duomenis.

Nuo penktadienio tai jau 20-oji krata Belgijoje dėl įtariamo Pasaulio futbolo čempionato šeimininko Kataro kyšininkavimo, siekiant pagerinti savo įvaizdį parlamente. Europos Parlamento vicepirmininkė Eva Kaili yra tarp keturių įtariamųjų, kuriuos Belgijos prokurorai suėmė ir apkaltino korupcija.

Pasak Belgijos prokurorų, per kratas vieno įtariamojo namuose buvo rasta 600 tūkst. eurų,  dar 150 tūkst. eurų aptikta europarlamentaro bute ir keli šimtai tūkstančių eurų lagamine viešbučio kambaryje.

Graikijos socialistė E. Kaili ir kiti įtariamieji, kuriems pateikti kaltinimai, trečiadienį pasirodys Briuselio ikiteisminio tyrimo rūmuose, pranešė prokurorai.

Paprastai Europos Parlamento narius nuo persekiojimo saugo neliečiamumas, tačiau jis netaikomas, kai įtariamasis sučiuptas už rankos su įrodymais.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.