Atsakomybę už kruviną išpuolį Kabulo viešbutyje prisiėmė „Islamo valstybė“

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) prisiėmė atsakomybę už kruviną išpuolį Afganistano sostinėje, kinų verslininkų pamėgtame viešbutyje.

​Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) prisiėmė atsakomybę už kruviną išpuolį Afganistano sostinėje, kinų verslininkų pamėgtame viešbutyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) prisiėmė atsakomybę už kruviną išpuolį Afganistano sostinėje, kinų verslininkų pamėgtame viešbutyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2022, 8:41 AM

Grupuotė pareiškė, kad du jos nariai pirmadienį „atakavo didelį Kabulo viešbutį, kuriame dažnai lankosi kinų diplomatai ir verslininkai“, ir kad buvo „susprogdinti du sprogstamieji užtaisai, paslėpti dviejuose krepšiuose“.

Pareiškime nurodoma, kad vienu sprogmeniu taikytasi į vakarėlį svečiams kinams, o kitu – į registratūrą.

Vienas iš dviejų kovotojų svaidė granatas į juos sustabdyti bandžiusius Talibano pareigūnus, o kitas pradėjo sprogdinti užtaisus, kuriuos buvo pritaisęs prie viešbučio kambarių durų, ir šaudyti į svečius, nurodė IS.

Per išpuolį viešbutyje „Kabul Longan Hotel“ žuvo mažiausiai trys žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.