Lenkijos policijos vadas: sprogusi ukrainiečių dovana buvo granatsvaidis

Lenkijos policijos vadas Jaroslawas Szymczykas šeštadienį atskleidė, kad ukrainietiška dovana, kuri šios savaitės pradžioje sprogo ir dėl kurios jis nesunkiai sužeistas atsidūrė ligoninėje, buvo prieštankinis granatsvaidis.

Lenkijos ir Ukrainos vėliavos.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Lenkijos ir Ukrainos vėliavos.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2022, 12:29 PM, atnaujinta Dec 18, 2022, 12:30 PM

Gruodžio 11–12 dienomis lankydamasis Ukrainoje J. Szymczykas susitiko su šalies policijos ir valstybinių gelbėjimo tarnybų vadovais ir grįžo su dovanomis nuo visų tarnybų, pranešė RMF radijas.

Šeštadienį J. Szymczykas RMF atskleidė, kad dovanos iš tikrųjų buvo du naudoti granatsvaidžiai, iš kurių vienas buvo paverstas į garso kolonėlę.

Ukrainos pusė patikino Lenkijos delegaciją, kad ginklai yra saugūs, sakė RMF.

Trečiadienį sprogo vienas iš granatsvaidžių, dėl to J. Szymczykas su lengvais sužalojimais buvo paguldytas į ligoninę, bet vėliau išleistas.

Civilinis nacionalinės policijos būstinės darbuotojas taip pat patyrė nedidelių sužalojimų, bet jam dėl to neprireikė hospitalizacijos.

„Bekilnojant panaudotus granatsvaidžius, kurie buvo dovanoti ukrainiečių, įvyko sprogimas, – RMF pasakojo J. Szymczykas. – Sprogimas buvo stiprus. Šūvio jėga pramušė grindis ir apgadino lubas“.

Vidaus reikalų ministerija pirmą kartą apie sprogimą pranešė ketvirtadienį, tačiau tikslių incidento aplinkybių ir dovanos pobūdžio nedetalizavo.

Lenkijos valdžios institucijos dabar tiria incidentą ir svarsto, ar pateikti kaltinimus. Už netyčinį sprogimo, keliančio grėsmę daugelio žmonių gyvybei, sukėlimą Lenkijoje gresia iki penkerių metų laisvės atėmimo bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.