Rusijoje dėl pareiškimų apie karą Ukrainoje vyras nuteistas kalėti trejus metus

Maskvai toliau triuškinant kritikus, Rusijos teismas ketvirtadienį trejiems metams įkalino vyrą už „melagingos informacijos“ apie Rusijos puolimą Ukrainoje platinimą per piratinę radijo stotį.

​Maskvai toliau triuškinant kritikus, Rusijos teismas ketvirtadienį trejiems metams įkalino vyrą už „melagingos informacijos“ apie Rusijos puolimą Ukrainoje platinimą per piratinę radijo stotį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Maskvai toliau triuškinant kritikus, Rusijos teismas ketvirtadienį trejiems metams įkalino vyrą už „melagingos informacijos“ apie Rusijos puolimą Ukrainoje platinimą per piratinę radijo stotį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2022, 12:40 PM

Teismas pripažino 61 metų Vladimirą Rumiancevą, dirbantį Vologdos mieste Rusijos šiaurės vakaruose, kaltu transliavus „melagingą informaciją“, „kupiną neapykantos“ Rusijos kariuomenei, „Telegram“ kanale pranešė regiono teismas.

Nauji teisės aktai įsigaliojo Maskvai pradėjus karinę kampaniją Ukrainoje, taip siekiama bausti už, valdžios manymu, Rusijos kariuomenei kenkiančią „melagingą“ informaciją.

„Balandžio 7–13 dienomis kaltinamasis iš savo buto Vologdoje tam tikru radijo dažniu transliavo melagingą informaciją apie neigiamus ginkluotųjų pajėgų narių veiksmus“, – pareiškė teismas. Jis pridūrė, kad armija buvo „melagingai“ apkaltinta „smurtiniais plėšimais“, „gyvenamųjų vietovių naikinimu“, „jaunų moterų prievartavimu“ Ukrainoje.

Teismas nurodė, kad V. Rumiancevas didžiausiame Rusijos socialiniame tinkle „VKontakte“ taip pat pasidalijo „šešiais vaizdo įrašais su melaginga informacija, kad ginkluotųjų pajėgų nariai plėšė, žudė ir smurtavo prieš civilius“.

Nuo liepos suimtas V. Rumiancevas kaltinimus neigė. Prokuroras prašė skirti jam šešerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Tūkstančiai žmonių Rusijoje įkalinti arba nubausti piniginėmis baudomis už tai, kad pasmerkė vasarį Ukrainoje prasidėjusį Rusijos puolimą. Nepriklausoma stebėjimo grupė „OVD-Info“ pranešė, kad dar daugiau nei 380 teisiami dėl panašių kaltinimų, jiems gresia didelės bausmės. Dauguma opozicijos atstovų pabėgo iš Rusijos arba yra kalėjime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.