Graikija nerengs valstybinių buvusio karaliaus Konstantino II laidotuvių

Velionis buvęs Graikijos karalius Konstantinas II bus palaidotas kaip privatus pilietis, trečiadienį nusprendė ministro pirmininko Kyriako Mitsotakio vadovaujama Graikijos vyriausybė.

 Graikijos vėliava.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Graikijos vėliava.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-11 21:48

Laidotuvės vyks jo šeimos vasaros rūmuose, vadinamuose „Tatoi“, „kur palaidoti jo protėviai“, sakoma Graikijos vyriausybės vadovo pareiškime. Šie rūmai yra maždaug už 25 kilometrų į šiaurę nuo Atėnų.

Anksčiau Graikijos žiniasklaida skelbė, kad Konstantino šeima tikėjosi valstybinių laidotuvių. Paprastai Graikijoje tik buvę valstybės vadovai laidojami atiduodant karinę pagarbą.

Konstantinas II buvo paskutinis šalies karalius. Jis įžengė į sostą 1964 m., o po 10 metų monarchija Graikijoje buvo panaikinta referendumu.

Vis dar neaišku, kur vyks laidotuvių mišios. „Šeima nori, kad jos vyktų Atėnų katedroje“, – trečiadienį dpa sakė buvusios karališkosios šeimos atstovė. Ji pridūrė, kad Atėnuose laukiama beveik visų Europos karališkųjų šeimų atstovų.

Konstantinas II mirė antradienio vakarą 82 metų. Buvusio monarcho sveikata po patirto insulto pastarosiomis dienomis pablogėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.