Kalifornijoje toliau ieškoma įtariamųjų, nužudžiusių 6 asmenis

Vietos šerifas antradienį pranešė, kad per įžūlų išpuolį, siejamą su narkotikais ir ginklais, centrinėje Kalifornijos dalyje esančioje ūkininkų bendruomenėje, kai namuose žuvo šeši žmonės, šaulys atsistojo virš 16 metų motinos, laikiusios 10 mėnesių kūdikį, ir paleido kulkas į jų galvas.

​Vietos šerifas antradienį pranešė, kad per įžūlų išpuolį, siejamą su narkotikais ir ginklais, centrinėje Kalifornijos dalyje esančioje ūkininkų bendruomenėje, kai namuose žuvo šeši žmonės, šaulys atsistojo virš 16 metų motinos, laikiusios 10 mėnesių kūdikį, ir paleido kulkas į jų galvas.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
​Vietos šerifas antradienį pranešė, kad per įžūlų išpuolį, siejamą su narkotikais ir ginklais, centrinėje Kalifornijos dalyje esančioje ūkininkų bendruomenėje, kai namuose žuvo šeši žmonės, šaulys atsistojo virš 16 metų motinos, laikiusios 10 mėnesių kūdikį, ir paleido kulkas į jų galvas.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2023, 6:01 PM

Tulario apygardos šerifas Mike'as Boudreaux sakė, kad paauglė ankstų pirmadienį bėgo nuo smurto, bet užpuolikai ją pasivijo prie namų Gošene, maždaug 3 000 gyventojų turinčioje centrinės Kalifornijos ūkininkų bendruomenėje San Vokino upės slėnyje, ir nušovė jauną motiną bei jos vaiką.

Kitos keturios aukos buvo nuo 19 iki 72 metų amžiaus, įskaitant senjorę, kuri buvo nušauta mieganti. Tikimasi, kad jų skrodimai bus baigti vėliau šią savaitę.

„Nė vienas iš šių įvykių nebuvo atsitiktinis, – antradienį spaudos konferencijoje sakė M. Boudreaux. – Tai buvo sąmoningi, tyčiniai ir siaubingi veiksmai.“

M. Boudreaux sakė, kad namas susijęs su gaujomis ir narkotikais, tačiau antradienį jis atsitraukė nuo savo ankstesnių komentarų žurnalistams, kad smurtas greičiausiai buvo kartelio smūgis, sakydamas, kad tyrėjai vis dar tiria šią versiją.

Jis pridūrė, kad ne visi nušautieji buvo narkotikų prekeiviai ar gaujų nariai. Jo teigimu, tarp niekuo dėtomis laikomų aukų yra paauglė, jos močiutė ir kūdikis.

Už informaciją, padėsiančią sulaikyti įtariamuosius, siūlomas 10 000 JAV dolerių (virš 9 tūkst. eurų) atlygis.

Samuelis Pina sakė, kad tarp žuvusiųjų buvo jo anūkė, 16-metė Alissa Parraz, ir jos 10 mėnesių kūdikis Nycholas Nolanas Parrazas.

„Niekaip negaliu suvokti, koks monstras galėtų taip pasielgti“, – sakė jis pirmadienį naujienų agentūrai AP.

S. Pina sakė, kad A. Parraz ir jos kūdikis gyveno Gošene su vaiko tėvo šeima ir kad jos tėvo dėdė, tėvo pusbrolis, jos močiutė ir prosenelė taip pat buvo nužudyti.

Jis sakė, kad šeimą ištiko šokas.

Trys žmonės išgyveno ir bus apklausti pareigūnų. Tarp jų yra vyras, kuris žudynių metu slėpėsi namuose.

„Jis buvo taip išsigandęs, kad viskas, ką jis galėjo daryti, tai laikyti duris ir tikėtis, kad nebus kita auka“, – sakė M. Boudreaux.

Su narkotikais susijęs smurtas Kalifornijos kaimuose nėra retas. 2020 metais nedideliame Riversaido apygardos miestelyje, kurio teritorijoje buvo nelegaliai auginama marihuana, buvo nušauti septyni žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.