Irane tebevykstant protestams suimtos trys žurnalistės

Irano valdžios institucijos per pastarąsias dvi dienas suėmė tris žurnalistes, pirmadienį pranešė vietos žiniasklaida. Šalyje jau kelis mėnesius vyksta protestai, kuriuos sukėlė 22 metų kurdės Mahsos Amini mirtis areštinėje rugsėjo mėnesį.

Protestas.<br>SIPA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Protestas.<br>SIPA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2023, 2:15 PM

Valdžios institucijos teigia, kad žuvo šimtai žmonių, įskaitant saugumo pajėgų narius, o tūkstančiai buvo suimti per neva „riaušes“, kurias kursto islamo respublikos „priešai“.

„Per pastarąsias 48 valandas Teherane suimtos mažiausiai trys žurnalistės – Melika Hashemi, Saideh Shafiei ir Mehrnoush Zarei“, – pranešė reformistinis laikraštis „Etemad“, remdamasis Teherano žurnalistų sąjunga.

Laikraštis teigė, kad visos trys moterys uždarytos į Evino kalėjimą, kuriame laikoma daug suimtų protestuotojų. Jo skaičiavimais, nuo neramumų šalyje pradžios prieš keturis mėnesius buvo suimta apie 80 žurnalistų. Jokios informacijos apie naujausių suėmimų priežastis nepateikta.

S. Shafiei yra laisvai samdoma žurnalistė ir rašytoja, M. Zarei rašo įvairiems reformistiniams leidiniams, o M. Hashemi dirba leidiniui „Shahr“, pranešė vietos žiniasklaida.

Spalio pabaigoje daugiau kaip 300 Irano žurnalistų pasirašė pareiškimą, kuriame kritikavo valdžios institucijas dėl „kolegų suiminėjimo ir jų pilietinių teisių atėmimo“, tuo metu rašė vietos žiniasklaida.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.