Po 13 mėnesių pertraukos atnaujintas tyrimas dėl 2020 metų sprogimo Beiruto uoste

Libano teisėjas, kuris atlieka tyrimą dėl 2020-ųjų rugpjūtį įvykusio sprogimo Beiruto uoste, po 13 mėnesių trukusio laikino sustabdymo dėl politinio spaudimo, vėl pradėjo vykdyti savo veiklą, pranešė teisminis šaltinis.

Libano teisėjas, kuris atlieka tyrimą dėl 2020-ųjų rugpjūtį įvykusio sprogimo Beiruto uoste, po 13 mėnesių trukusio laikino sustabdymo dėl politinio spaudimo, vėl pradėjo vykdyti savo veiklą, pranešė teisminis šaltinis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Libano teisėjas, kuris atlieka tyrimą dėl 2020-ųjų rugpjūtį įvykusio sprogimo Beiruto uoste, po 13 mėnesių trukusio laikino sustabdymo dėl politinio spaudimo, vėl pradėjo vykdyti savo veiklą, pranešė teisminis šaltinis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2023, 4:11 PM, atnaujinta Jan 23, 2023, 4:51 PM

„Teisėjas Tarekas Bitaras nusprendė pratęsti tyrimą“, – naujienų agentūrai AFP teigė pareigūnas ir pridūrė, kad T. Bitaras liepė paleisti penkis sulaikytus įtariamuosius, o kitiems aštuoniems, įskaitant du aukšto rango saugumo pareigūnus, buvo pateikti kaltinimai.

Tarp asmenų, kuriems T. Bitaras pateikė kaltinimus, buvo Libano generalinio saugumo direktorius Abbasas Ibrahimas ir valstybės saugumo vadovas Tony Saliba.

Nuo 2021 metų gruodžio sprogimo priežasties tyrimas įstrigo, nes politikai, kuriuos T. Bitaras buvo iškvietęs į apklausą, pateikė prieš jį skundų ir privertė jį sustabdyti tyrimą.

„Bitaras atliko teisinę studiją, po kurios jis nusprendė tęsti tyrimus, nepaisant jam pateiktų skundų“, – sakė pareigūnas.

Įtakingoji Libano grupuotė „Hizbollah“ taip pat ne kartą reikalavo, kad T. Bitaras pasitrauktų iš tyrimo.

Kol kas nė vienas valstybės pareigūnas nebuvo patrauktas atsakomybėn dėl šio sprogimo.

Praėjusią savaitę T. Bitaras dėl savo tyrimo susitiko su dviem Prancūzijos teisėjais, tuo metu AFP sakė vienas teisminis šaltinis.

2020 metų rugpjūčio 4 dieną per sprogimą Beiruto uoste žuvo daugiau kaip 200 žmonių ir buvo sugriauta dalis sostinės.

Valdžia pranešė, kad užsidegė tonos amonio nitrato trąšų, nuo 2014 metų netvarkingai laikytų uosto sandėlyje, ir tai sukėlė vieną didžiausių istorijoje nebranduolinių sprogimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.