Trys metai po „Brexit“: premjeras giria „didžiuliais žingsniais“ žingsniuojančią šalį, visuomenėje optimizmo mažiau

Jungtinė Karalystė žingsniuoja „didžiuliais žingsniais“, pasinaudodama „Brexit“ atvertomis galimybėmis atremti šaliai kilusius iššūkius, pareiškė ministras pirmininkas Rishi Sunakas.

„Brexit“ diena Londone, 2020 m. sausio 31 d.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Brexit“ diena Londone, 2020 m. sausio 31 d.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2023, 10:57 AM

Antradienį paskelbtame pareiškime, skirtame trečiosioms šalies išstojimo iš Europos Sąjungos (ES) metinėms, R. Sunakas sakė, kad Jungtinė Karalystė užtikrintai žengia nauju keliu kaip „nepriklausoma valstybė“.

Tarp atsiskyrimo nuo Briuselio privalumų premjeras paminėjo tai, kad atidaryti aštuoni nauji laisvieji uostai, planuojama peržiūrėti arba panaikinti ES biurokratiją ir pertvarkyti verslo subsidijavimo režimą.

Vis dėlto optimistiška R. Sunako analizė nesutampa su visuomenės nuomone. Neseniai atlikta apklausa parodė, kad žmonės nepatenkini „Brexit“ padariniais.

Pirmadienį „Ipsos“ paskelbta apklausa parodė, jog 45 proc. britų nusivylę „Brexit“ ir jį vertina blogiau, nei tikėjosi. 2021 m. birželį taip manė 28 proc., įskaitant kas ketvirtą (26 proc.) iš balsavusiųjų už pasitraukimą iš ES per referendumą 2016 metais.

Tik mažiau nei vienas iš dešimties, arba 9 proc., teigė, kad „Brexit“ pranoko jų lūkesčius, 39 proc. sakė, kad „Brexit“ jų lūkesčius atitinka (7 proc. mažiau nei 2021 m.).

Sausio 25 ir 26 d. „Ipsos“ internetu apklausė 1000 suaugusių britų nuo 18 iki 75 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.