Irano prezidentas: protestai žlugo

Irano prezidentas Ebrahimas Raisis žlugusiais pavadino kelis mėnesius šalyje vykstančius antivyriausybinius protestus. „Irano žmonės sužlugdė neramumų ir žiniasklaidos karo projektą, kurį parengė užsienio priešai“, – pareiškė jis šeštadienį. Taip esą neutralizuotas dar vienas užsienio surežisuotas sąmokslas ir pasiekta dar viena revoliucijos pergalė.

Protestai Irane.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Protestai Irane.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-11 20:15, atnaujinta 2023-03-13 15:40

Kalbėdamas 44-ųjų islamo revoliucijos metinių proga, prezidentas kaltino užsienį – konkrečiai JAV – vadovaujant protestams ir juos finansuojant, kad būtų sustabdyta pažanga Irane. Neteisingai užsienis esą vaizduoja ir moterų vaidmenį Irane. Moterys yra laisvos, joms atstovaujama visuose aukščiausiuose postuose, tačiau priešingai nei Vakaruose, jos nėra „pardavinėjamos kaip daiktai“, kalbėjo E. Raisis. Be to, Irane esą svarbiausia yra šeima, o ne tokios temos, kaip homoseksualumas.

Vis dėlto realybė Irane yra kitokia, nei vaizduoja E. Raisis. Nors gatvėse vyksta mažiau demonstracijų, tačiau protestai nuolat tęsiami kitokiomis formomis. Be kita ko, vis daugiau moterų ignoruoja reikalavimą viešumoje dėvėti musulmoniškas skaras. Be to, vis dažniau pasigirsta raginimų keisti konstituciją ir surengti referendumą dėl naujo politinio šalies kurso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.