Suomija pradeda statyti tvorą pasienyje su Rusija

Suomija pradėjo statyti planuotą 200 km ilgio tvorą prie Rusijos sienos, antradienį pranešė šalies sienos apsaugos tarnyba. Helsinkis baiminasi, kad Maskva gali pasiųsti per sieną migrantų srautus politiniais tikslais.

Suomija ir Rusija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Suomija ir Rusija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2023, 8:19 PM

Antradienį prasidės teritorijos tvarkymo darbai „nuo miško kirtimo ir bus vykdomi taip, kad kovo mėnesį būtų galima pradėti tiesti kelius ir įrengti tvorą“, sakoma Suomijos sienos apsaugos tarnybos pranešime.

Trijų kilometrų bandomasis projektas pietrytinėje Imatros pasienio perėjoje turėtų būti baigtas iki birželio pabaigos, sakoma pranešime. Dar 70 kilometrų ilgio sienos, daugiausia pietryčių Suomijoje, bus statoma 2023–2025 metais.

Iš viso Suomija planuoja aptverti 200 kilometrų savo 1 300 km ilgio sienos su Rusija, o tai kainuos apie 380 mln. eurų. Tvora bus daugiau kaip trijų metrų aukščio, jos viršuje bus spygliuota viela, o ypač jautriose vietose bus įrengtos naktinio matymo kameros, apšvietimas ir garsiakalbiai.

Šiuo metu Suomijos sienos daugiausia saugomos lengvomis medinėmis tvoromis, kurios daugiausia skirtos sustabdyti besiganančius gyvulius nuo nuklydimo į kitą šalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.