Gubernatorius: du iš keturių Meksikoje pagrobtų JAV piliečių rasti negyvi

Du iš keturių JAV piliečių, pagrobtų, kai kirto sieną į šiaurės rytų Meksiką, rasti negyvi, antradienį pranešė aukštas Meksikos pareigūnas.

Du iš keturių JAV piliečių, pagrobtų, kai kirto sieną į šiaurės rytų Meksiką, rasti negyvi, antradienį pranešė aukštas Meksikos pareigūnas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Du iš keturių JAV piliečių, pagrobtų, kai kirto sieną į šiaurės rytų Meksiką, rasti negyvi, antradienį pranešė aukštas Meksikos pareigūnas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2023, 6:02 PM, atnaujinta Mar 7, 2023, 11:00 PM

Generalinė prokuratūra patvirtino, kad iš keturių pagrobtųjų „du yra mirę, vienas žmogus sužeistas, o kitas gyvas“, per spaudos konferenciją telefonu sakė Tamaulipaso valstijos gubernatorius Americo Villarrealas.

JAV piliečiai penktadienį įvažiavo į Tamaulipaso valstijoje esantį Matamoroso miestą baltu mikroautobusu su Šiaurės Karolinos valstybiniais numeriais, sakoma sekmadienį paskelbtame JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) pranešime. FTB pasiūlė 50 tūkst. JAV dolerių atlygį už informaciją, galinčią padėti susigrąžinti aukas, kurių tapatybės neskelbiamos, ir sulaikyti nusikaltėlius. „Netrukus, kai atvyko į Meksiką, nenustatyti ginkluoti vyrai paleido šūvius į (mikroautobuso) keleivius. Visi keturi amerikiečiai ginkluotų vyrų buvo susodinti į transporto priemonę ir išvežti iš įvykio vietos“, – pranešė FTB.

Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras pirmadienį pareiškė, kad aukos veikiausiai atvyko į šalį nusipirkti vaistų ir pateko į nusikalstamų grupuočių konfrontaciją. Per incidentą žuvo Meksikos pilietis.

Matamorosas, esantis kitoje sienos pusėje ties JAV Braunsvilio miestu Teksase, apimtas smurto, susijusio su prekyba narkotikais ir kitu organizuotu nusikalstamumu. Dėl nusikaltimų ir grobimų JAV valstybės departamentas pataria nevykti į Tamaulipasą.

JAV sieks teisingumo Meksikoje pagrobtų ir nužudytų amerikiečių atžvilgiu

Antradienį Baltieji rūmai kaip „nepriimtiną“ pasmerkė keturių JAV piliečių pagrobimą Meksikoje, du iš jų rasti negyvi, ir pareiškė, kad Vašingtonas sieks teisingumo aukų atžvilgiu.

„Glaudžiai bendradarbiausime su Meksikos vyriausybe, siekdami užtikrinti, kad šiuo atveju būtų įvykdytas teisingumas“, – žurnalistams sakė Baltųjų rūmų nacionalinio saugumo atstovas Johnas Kirby.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.