V. Zelenskis pareiškė pagarbą ir padėkojo Ukrainą ginančioms moterims

Prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį Tarptautinės moters dienos proga pareiškė pagarbą Ukrainos moterims už tai, kad jos atlieka itin svarbų vaidmenį ginant savo šalį nuo Rusijos invazijos.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Prezidentas Volodymyras Zelenskis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-08 13:38

„Manau, kad šiandien svarbu padėkoti. Padėkoti visoms moterims, kurios dirba, moko, studijuoja, gelbėja, gydo, kovoja... kovoja už Ukrainą“, – sakė V. Zelenskis trumpame vaizdo įraše socialinėje žiniasklaidoje.

Tai taip pat yra diena, skirta „prisiminti, pagalvoti ir padėkoti visoms moterims, kurios paaukojo savo gyvybes už mūsų šalį“, pridūrė jis.

„Kartu mes esame stiprūs. Kartu mes – nenugalimi. Kartu mes esame laisvi. Ir kartu mes neabejotinai nugalėsime. Tikrai nugalėsime“, – sakė V. Zelenskis.

Žmogaus teisių gynimo grupės teigia, kad jau antrus metus vykstantis karas Ukrainos moterims užkrovė papildomą naštą, ypač priežiūros, slaugymo pareigas. Jos taip pat perspėja, kad padaugėjo smurto dėl lyties ir prekybos žmonėmis atvejų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024