12 ir 13 metų mergaitės prisipažino nužudžiusios 12-metę

Dvi 12 ir 13 metų mergaitės Vokietijoje prisipažino nužudžiusios 12-metę. Įtariamosios ir auka buvo pažįstamos, Koblence pranešė policija ir prokuratūra. Kadangi įtariamosios yra nepilnametės, šiurpaus nusikaltimo motyvas neįvardijamas. Esą vaidmenį galėjo suvaidinti „kažkokios emocijos“.

12 ir 13 metų mergaitės prisipažino nužudžiusios 12-metę.<br> DPA/Scanpix nuotr.
12 ir 13 metų mergaitės prisipažino nužudžiusios 12-metę.<br> DPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2023, 7:33 PM

Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės ministras pirmininkas Hendrikas Wüstas neslėpė esąs sukrėstas. „Slysta žemė iš po kojų“, – sakė jis.

Atlikus aukos skrodimą, ant jos kūno aptikta daugybė peilio dūrių. Luizė nukraujavo. Nusikaltimo įrankis kol kas nerastas.

Įtariamos mergaitės pateko į tyrėjų akiratį, nes jų pasakojimas per pirmąją apklausą prieštaravo kitų liudininkų teiginiams. Per pakartotinę apklausą jos galiausiai prisipažino. Prieš tai mergaitės policija nebuvo žinomos.

Po 40 darbo metų vis dar pasitaiko įvykių, kurie atima žadą, sakė Koblenco policijos viceprezidentas Jürgenas Süsas. Koblenco prokuratūros vadovas Mario Mannweileros pabrėžė, kad „tai nėra kasdienybė“. Kadangi spėjamos žudikės dar yra vaikai, tai, anot jo, reiškia, „kad nebus jokių baudžiamųjų sankcijų, nes tai draudžia įstatymas“. 12 ir 13 metų mergaitės dabar yra „saugioje erdvėje, jomis rūpinasi Jaunimo reikalų tarnyba“.

Be žinios dingusi 12-metė Luizė buvo rasta negyva sekmadienį netoli dviračių tako Reino krašto-Pfalco teritorijoje prie pat sienos su Šiaurės Reino-Vestfalijos žeme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.