Žmogžudystė sukrėtusi Vokietiją: aiškėja kodėl 12 ir 13 metų mergaitės makabriškai nužudė klasiokę

Kyla įtarimai, jog nesutarimai dėl berniuko galėjo paskatinti dvi sužverėjusias moksleives peiliu mirtinai subadyti dvylikametę bendraklasę. Tai tvirtina „TikTok“ platformoje paplitę jų bendraklasių komentarai dėl Vokietiją vis dar šiurpinančio atvejo.

​Nesutarimai dėl berniuko galėjo paskatinti dvi sužverėjusias moksleives peiliu mirtinai subadyti dvylikametę bendraklasę. Tai tvirtina paplitę jų bendraklasių komentarai „TikTok“ tinkle dėl Vokietiją vis dar šiurpinančio atvejo.<br>Imago/Scanpix nuotr.
​Nesutarimai dėl berniuko galėjo paskatinti dvi sužverėjusias moksleives peiliu mirtinai subadyti dvylikametę bendraklasę. Tai tvirtina paplitę jų bendraklasių komentarai „TikTok“ tinkle dėl Vokietiją vis dar šiurpinančio atvejo.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Vietovė netoliese miško, kuriame buvo įvykdytas makabriškas nusikaltimas.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Vietovė netoliese miško, kuriame buvo įvykdytas makabriškas nusikaltimas.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Esteros-Bejarano bendrojo lavinimo mokykla Freudenberge.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Esteros-Bejarano bendrojo lavinimo mokykla Freudenberge.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 20, 2023, 7:50 PM, atnaujinta Mar 21, 2023, 8:05 AM

Įtariama, kad abi 12 ir 13 metų amžiaus nusikaltėlės kitą dieną po to, kai savo klasiokei, vardu Luizė, peiliu smogė daugiau kaip 30 kartų, „TikTok“ tinkle paskelbė liguistą vaizdo įrašą, kuriame jos lyg niekur nieko šoka.

Vėliau paaiškėjo, kad Luizę, kuri dingo išėjusi iš 13-metės klasiokės namų Freudenberge, nužudė dvi jos bendraklasės „keršydamos“ po to, kai ši papasakojo suaugusiajam, kad jos kelis mėnesius iš jos tyčiojosi, rašo Vokietijos laikraštis „Bild“.

Kitos teorijos buvo susijusios su komentarais po tariamu merginų „TikTok“ šokio įrašu, kuriuose nurodoma, kad šokyje dalyvavo berniukas.

Bendraklasės kūnas buvo rastas kraujo klane sekmadienį miško masyve netoli Freudenbergo miesto vakarinėje Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje, po to, kai peiliu jai suduota buvo daugiau kaip 30 kartų.

Šokiruojantys vaizdo įrašai iškilo į viešumą Vokietijos dienraščiui "Die Welt" žurnalistui atlikus tyrimą, kuris atskleidė, kad vienas iš šokio vaizdo įrašų buvo paskelbtas sekmadienį, t. y. tą pačią dieną, kai buvo rasta auka.

Nusikaltėlių pora šeštadienį taip pat esą paskelbė vaizdo įrašą, kuriame buvo prašoma padėti surasti mergaitę, nes ši buvo „dingusi nuo 17 val.“, nors jos tiksliai žinojo, kur bus rastas moksleivės kūnas.

Teigiama, kad daugelis mergaičių bendraklasių ne kartą kėlė versiją, kad nesutarimai dėl neįvardyto berniuko sukėlė „geriausių draugių“ konfliktą.

Pranešama, kad vaizdo įrašo komentarų skiltį užplūdo žinutės.

„Negaliu patikėti, kad kitą dieną po žmogžudystės jūs skelbiate šokių vaizdo įrašą“, – rašė vienas asmuo.

„Kai šį rytą tavo kėdė klasėje buvo tuščia, visi žinojome, kas vyksta“, – pridūrė kitas bendraklasis.

Pranešama, kad kitus „TikTok“ puslapyje paskelbtus vaizdo įrašus taip pat užplūdo komentarai, kuriuose buvo rašoma: „Kaip tu galėjai tai padaryti?“ arba „Negaliu patikėti“.

Platformoje „TikTok“ pasirodžius vaizdo įrašams, kilo pasipiktinimas, kad policija, kuri iki šiol labai griežtai slėpė informaciją apie žmogžudystę, leido trylikametei žudikei ir toliau būti aktyvia „TikTok“ platformoje ir neužblokavo jos paskyros, leisdami naudotojams toliau žiūrėti jos vaizdo įrašus ir skaityti komentarus.

Dabar mergaičių socialinių tinklų paskyros yra išjungtos, penktadienį, kovo 17 d., pranešė policijos atstovas spaudai.

Nepaisant to, kad jų profiliai nebėra aktyvūs, 13-metės vaizdo įrašais dalijosi kiti naudotojai, taip pat buvo skelbiamos vaizdo įrašų ekrano nuotraukos, kuriuose ji „susirūpinusi“ dėl savo draugės arba šoka kitą dieną po to, kai peiliu subadė bendraklasę.

Mergaitė dingo šeštadienio popietę, kovo 11 d., po to, kai iš penktadienio į šeštadienį nakvojo pas 13-metę draugę jos namuose Hohenhaino miesto rajone, už dviejų mylių nuo pačios aukos namų.

Nors jos buvo pažįstamos daug metų, kartu važinėjo mokykliniu autobusu ir netgi mokėsi vienoje klasėje mokykloje, neaišku, kodėl auka ir jos žudikė susitiko atsižvelgiant į kaltinimus patyčiomis.

Vėliau tą pačią dieną prie jų prisijungė ir 12-metė, ir visa trijulė nuėjo į netoliese esantį mišką. Ten, kaip įtariama, jos peiliu daugiau nei 30 kartų smogė Luizei, o šis atvejis sukrėtė visą Vokietiją.

Luizės kūnas buvo rastas miške kitą dieną, kovo 12 d., po to, kai šeštadienio popietę jos tėvai pranešė apie mergaitės dingimą, o tai paskatino masinę policijos paiešką toje vietovėje.

Abi merginos, kurias pastebėjo kaimynas einančias su Luize į mišką, „davė pareiškimus apie šį įvykį ir galiausiai prisipažino padariusios nusikaltimą“, sakė Koblenco policijos žmogžudysčių skyriaus viršininkas Florianas Lockeris.

Įtariama, kad trylikametė privertė jaunesnę mergaitę jai padėti įvykdyti nusikaltimą.

F.Lockeris atsisakė pateikti daugiau detalių, nes įtariamosios yra jaunesnės nei 14 metų, o pagal Vokietijos įstatymus jaunesni nei 14 metų vaikai negali būti traukiami baudžiamojon atsakomybėn.

Tyrėjams dar nepavyko rasti nusikaltimo metu panaudoto „nedidelio peilio“.

Po įvykdytos žmogžudystės mergaitės grįžo į trylikametės namus, kur jaunesniąją vėliau pasiėmė jos tėvas.

Po to vyresnioji mergaitė paskambino Luizės tėvams ir papasakojo jiems melagingą istoriją, teigdama, kad Luizė 17.30 val. (vietos laiku) išvyko namo ir norėjo, jog jos tėvai praneštų jai, kai tik ši neva sugrįš namo.

Policija teigė, kad per kratą ir vėliau apklausos metu abi mergaitės davė prieštaringus parodymus ir galiausiai pirmadienį, kovo 13 d., abi prisipažino nusikaltusios.

Abi mergaitės mokėsi toje pačioje mokykloje kaip ir Luizė, jos esą buvo draugės.

Įtariamųjų tėvai šiuo metu yra persikėlę gyventi kitur, tačiau vis dar palaiko ryšį su savo dukromis.

Luizės dingimas sukėlė karštligišką paieškos operaciją, kurios metu buvo pasitelktas sraigtasparnis, tarnybiniai šunys ir dronai. Kai ji buvo rasta negyva su daugybinėmis durtinėmis žaizdomis, vos 18 000 gyventojų turinčio miestelio bendruomenė buvo sukrėsta.

„Vaikas mirė dėl daugybės peiliu padarytų sužalojimų ir jų sukelto kraujo netekimo“, – po Luizės aptikimo spaudos konferencijoje pasakojo Koblenco prokuroras Mario Mannweileris. Jis pridūrė, kad „nėra jokių lytinio nusikaltimo požymių“.

Vietos gyventojai padėjo gėlių ir pastatė žvakių prie miško, kuriame buvo rastas kūnas.

Šiaurės Reino-Vestfalijos gubernatorius Hendrikas Wüstas pareiškė, kad valstybė „gedi“.

„Nesuvokiama ir nepakeliama, kad vaikai gali įvykdyti tokius siaubingus veiksmus“, – pridūrė jis.

Jis pažadėjo, kad valdžios institucijos padarys viską, kas įmanoma, kad išsiaiškintų nusikaltimo motyvą ir aplinkybes.

Zygeno prokuratūros vyriausiasis prokuroras Patrickas Baronas von Grotthussas tvirtino, kad daugiau atsakymų dėl tikslių Luizės mirties aplinkybių gali niekada nepaaiškėti, nes „mes negalime pažeisti įstatymų ar peržengti mums nustatytų teisinių ribų vien dėl to, kad žmonės mano, jog turi teisę žinoti visas detales“.

Jis teigė, kad jei jiems bus leista tai daryti, jie atskleis daugiau detalių, tačiau įspėjo, kad tokiais atvejais, kaip šis, kai auka ir įtariamieji yra vaikai, „reikia kažkaip susitaikyti su tuo, kad nežinosime visko“.

„Po daugiau nei 40 darbo metų vis dar pasitaiko atvejų, kurie palieka tave be žado“, – sakė Koblenco policijos direktorato prezidento pavaduotojas Jürgenas Süsas.

Luizės mokykla savo tinklalapyje paskelbė užuojautą.

Savaitgalį netekome savo mokinės, bendraklasės ir draugės Luizės, – sakoma Esteros-Bejarano bendrojo lavinimo mokyklos Freudenberge pranešime.

„Per anksti ji buvo brutaliai atimta iš mūsų ir iš savo šeimos. Mūsų mintys ir užuojauta dabar bei artimiausiomis dienomis yra skirti jos šeimai ir draugams“.

Freudenbergo evangelikų bažnyčioje pakabinta užuojautų Luizei knyga ir atvirukas su užrašu „Mes gedime Luizės“.

Ši byla atgaivino prisiminimus apie liūdnai pagarsėjusį 1993 m. Anglijoje įvykdytą Džeimso Bulgerio nužudymą. Dvejų metų berniuką pagrobė ir kankino, o paskui nužudė du dešimtmečiai berniukai Robertas Tompsonas ir Džonas Venablesas.

Parengta pagal „dailymail.co.uk“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.