Rusijoje vienišas tėvas, nuteistas kalėti po dukros piešinio mokykloje, pabėgo iš namų arešto

Vienišas tėvas Aleksejus Moskaliovas, kuris antradienį buvo nuteistas dvejiems metams kalėjimo už Rusijos kariuomenės „diskreditavimą“, pabėgo iš namų arešto, pranešė pareigūnai.

Rusas, kurio dukra mokykloje nupiešė proukrainietišką piešinį, nuteistas dviems metams kalėjimo<br>„Twitter“ nuotr., lrytas.lt koliažas.
Rusas, kurio dukra mokykloje nupiešė proukrainietišką piešinį, nuteistas dviems metams kalėjimo<br>„Twitter“ nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2023, 4:33 PM, atnaujinta Mar 28, 2023, 4:44 PM

„Nuosprendis buvo perskaitytas kaltinamajam nedalyvaujant, nes jis dingo ir neatvyko į posėdį“, – AFP sakė Jefremovo miesto teismo atstovė spaudai Jelena Michailovskaja.

Teismas antradienį nuteisė A.Moskaliovą dėl jo komentarų apie Maskvos karą Ukrainoje – byla buvo pradėta po to, kai jo dukra mokykloje nupiešė piešinį, susijusį su Ukraina.

54 metų A.Moskaliovas teisme buvo pripažintas kaltu dėl kariuomenės „diskreditavimo“ socialinėje žiniasklaidoje ir nuteistas dvejus metus kalėti, po teismo posėdžio į pietus nuo Maskvos esančiame Jefremovo mieste agentūrai AFP patvirtino jo advokatas Vladimiras Bilijenka.

Jei A.Moskaliovas būtų uždarytas į kalėjimą, jo 13 metų duktė Marija neišvengiamai atsidurtų vaikų namuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.