Atmestas opozicijos prieštaravimas dėl R. T. Erdogano

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas, nepaisant opozicijos protestų, galės dalyvauti gegužės 14 dieną vyksiančiuose šalies vadovo rinkimuose. Rinkimų komisija ketvirtadienį atmetė atitinkamą opozicijos atstovų prieštaravimą. R. T. Erdogano kandidatavimas esą nepažeidžia įstatymo.

R. T. Erdoganas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R. T. Erdoganas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2023, 7:18 PM

Kelios opozicinės partijos pareiškė protestą dėl R. T. Erdogano kandidatūros. Jos argumentavo, kad tai konstitucijos pažeidimas, nes R. T. Erdoganas jau du kartus buvo išrinktas prezidentu.

Opozicija argumentavo, kad R. T. Erdoganas, kuris 2014 metais pirmą kartą buvo išrinktas prezidentu, o 2018-aisiais – antrą kartą, remiantis Konstitucija, trečią kartą gali dalyvauti rinkimuose tik tada, jei naujus rinkimus surengti nurodo parlamentas. Tačiau būsimi rinkimai paskirti prezidento dekretu.

R. T. Erdoganas anksčiau teigė, kad gali kandidatuoti trečią kartą, nes dviejų kadencijų taisyklė buvo įvesta 2017 m., tad pirmoji jo kadencija nėra skaičiuojama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.