Paskelbus apie Maskvos patriarchato iškeldinimą iš Kijevo Pečorų lauros – kunigas užpuolė žurnalistą

Maskvos patriarchato kunigas užpuolė „Suspilne“ žurnalistą, kuris nušvietė ketvirtadienio įvykius Kijevo Pečorų lauros teritorijoje, kai buvo paskelbta, jog Maskvos patriarchatas yra iškeldinamas iš garsios ortodoksų vienuolyno teritorijos Ukrainos sostinėje.

Maskvos patriarchato kunigas užpuolė žurnalistą Kijevo Pečorų lauroje.<br>Stop kadras.
Maskvos patriarchato kunigas užpuolė žurnalistą Kijevo Pečorų lauroje.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2023, 4:36 PM

Filmavimo grupė kreipėsi į kunigus Kijeve esančiame stačiatikių vienuolyne. Žurnalistui pabandžius užduoti klausimą metropolitui Pavelui, vienas iš kunigų išsiveržė iš minios ir ėmė agresyviai mosuoti rankomis prieš operatorių.

Antrojo bandymo metu kunigas iš žiniasklaidos atstovo rankų išplėšė kameros laikiklį. Pranešama, kad televizijos kanalas kreipsis į policiją dėl trukdymo žurnalistinei veiklai.

Be to, pats Pavelas buvo pastebėtas dėl netinkamo elgesio. Po žurnalistų klausimo apie karą Ukrainoje Maskvos patriarchato Ukrainos ortodoksų bažnyčios rektorius pagrasino jiems lazda.

Maskvos patriarchatas iškeldinamas iš Kijevo Pečorų lauros

Kovo 29 d. Maskvos patriarchato Ukrainos ortodoksų bažnyčios vienuoliai, vadovaujami vyskupo metropolito Pavelo („mersedeso“), turėjo palikti lauros teritoriją, nes rezervato administracija nutraukė nuomos sutartį.

Tačiau Maskvos patriarchato kunigai vis dar lieka patalpose ir šventyklose, visaip trukdydami kartu su savo parapijiečiais Ukrainos kultūros ministerijos komisijos darbui.

Specialistai turi per tris mėnesius įvertinti valstybės turtą, kuriuo naudojosi kunigai, o tada patalpas uždaryti.

Nuomos sutartis su Maskvos patriarchatu buvo pasirašyta dar buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus laikais. Tuomet Maskvos kunigams neatlygintinai naudotis buvo perduotos kelios Kijevo Pečorų lauros cerkvės.

Lauros rektorius iš Maskvos patriarchato Pavelas jau pagrasino Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui ir jo šeimai „Dievo bausme“, o Maskvos patriarchato vadovybė tvirtina, kad jie niekur nesitrauks ir niekam nepaklus, nes sprendimas dėl jų iškeldinimo „neturi teisinio pagrindo“.

Tuo pat metu Maskvos patriarchatas paragino Ukrainos ortodoksų bažnyčios vienuolius pereiti į jų globą, ką kai kurie vienuoliai jau padarė, tarp jų ir Pečorų lauros archimedridas Avramijus.

Parengta pagal „UNIAN“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.