Rusijos ambasadorius paaiškino, kodėl Vengrija įtraukta į nedraugiškų šalių sąrašą

Vengrija įtraukta į Rusijai nedraugiškų šalių sąrašą todėl, kad ji prisijungė prie sankcijų Maskvai, tačiau dialogo kanalai vis dar atviri. Tai interviu naujienų agentūrai „RIA Novosti“ pareiškė Rusijos ambasadorius Budapešte Jevgenijus Stanislavovas.

V. Putinas ir V. Orbanas, 2019 m. spalis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V. Putinas ir V. Orbanas, 2019 m. spalis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2023, 1:10 PM

Pasak ambasadoriaus, Budapeštas demonstruoja pragmatišką poziciją, kurios kol kas neketina atsisakyti net ir spaudžiamas sąjungininkų Europos Sąjungoje ir NATO. Vengrija stengiasi apginti savo interesus, bet patiria neigiamus Ukrainos krizės ir antirusiškų sankcijų padarinius, teigė jis.

„Tam tikru mastu Budapeštui tai pavyksta, bet faktas lieka faktu: Vengrija pasirašė visus Briuselio antirusiškų sankcijų paketus ir yra priversta griežtai jų laikytis“, – sakė J. Stanislavovas. Anot jo, tai ir tapo Vengrijos priskyrimo prie Rusijai nedraugiškų šalių priežastimi.

Sankcijos daro vis didesnį neigiamą poveikį visoms dvišalio Rusijos ir Vengrijos bendradarbiavimo sritims, teigė ambasadorius. Bet dialogo kanalai tebėra atviri, kad būtų išsaugotas teigiamo įdirbio bagažas, pridūrė J. Stanislavovas.

Vengrija į Rusijos sudarytą nedraugiškų šalių sąrašą buvo įtraukta dar praėjusių metų kovą kartu su visomis Europos Sąjungos, G7 šalimis ir Ukraina.

Kaip žinoma, Vengrija nuosekliai priešinasi sankcijoms Rusijos atžvilgiu ir neteikia karinės pagalbos Ukrainai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.