Rusija paskelbė atsakomąją priemonę: išsiunčiamas Estijos ambasados darbuotojas

Rusija paskelbė nepageidaujamu asmeniu Estijos ambasados Maskvoje diplomatą. Pasak Rusijos URM, tai yra atsakomoji priemonė į prieš savaitę priimtą Talino sprendimą išsiųsti iš Estijos Rusijos diplomatinės misijos darbuotoją, praneša portalas ERR.

Estijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Estijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2023, 2:06 PM

Penktadienį, kovo 31 d., į Rusijos URM buvo iškviesta Estijos laikinoji reikalų patikėtinė Rusijoje Jana Vanamölder. Jai buvo pareikštas „griežtas protestas“ dėl to, kad kovo 24 d. Rusijos ambasados Taline diplomatinis darbuotojas „be jokio pagrindo buvo paskelbtas nepageidaujamu asmeniu“, sakoma Rusijos užsienio politikos žinybos pareiškime.

„Vadovaujantis abipusiškumo principu, buvo pareikšta, kad Rusiją turės palikti Estijos ambasados Maskvoje analogiško lygio diplomatas, beje, per tiek pat laiko, kiek mūsų kolegos išvykimui skyrė Estijos pareigūnai.

Taip pat buvo pasakyta, kad būsime priversti imtis ir kitų atsakomųjų priemonių, reaguodami į atkaklią provokacinę Estijos valdžios veiklą prieš Rusiją“, – pažymima dokumente.

Tai reiškia, kad Estijos diplomatas, kurio pavardė neskelbiama, turės išvykti iš Rusijos iki balandžio 5 d.

Praėjusį penktadienį, kovo 24 d., Estijos užsienio reikalų ministerija davė nurodymą Rusijos ambasados ​​konsului Aleksandrui Savinovui išvykti iš šalies iki kovo 29 d. URM teigimu, jis aktyviai prisidėjo prie pastangų pakirsti Estijos saugumą ir konstitucinę santvarką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.