Pentagono vadovas tikisi greitos Švedijos narystės NATO

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas Ukrainos kontaktinės grupės susitikime patvirtino, kad tikisi greitos Švedijos narystės NATO. „Noriu pažymėti, kad Suomija, kuri jau seniai dalyvauja šioje kontaktinėje grupėje, šiandien čia yra kaip nauja NATO partnerė. Tikiuosi, kad netrukus prisijungs Švedija“, – sakė L. Austinas penktadienį Ramšteino oro pajėgų bazėje.

 Švedijos ir NATO vėliavos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Švedijos ir NATO vėliavos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-21 23:29

Nepaisant ginčų dėl Švedijos narystės NATO, JAV tikisi, kad šalis bus priimta į Aljansą dar prieš vasarą Vilniuje vyksiantį NATO viršūnių susitikimą. Tai L. Austinas pareiškė trečiadienį lankydamasis Švedijos Muskö karinio laivyno uoste.

Turkija ir Vengrija raginamos kiek įmanoma greičiau ratifikuoti Švedijos narystę. Po Rusijos invazijos į Ukrainą Švedija ir Suomija 2022 m. gegužę kartu pateikė paraiškas tapti NATO narėmis. Turkijos vadovybė ir toliau kaltina Švediją dėl nepakankamos kovos su „teroristinėmis organizacijomis“ – ir pirmiausiai omenyje turi uždraustą kurdų Darbininkų partiją PKK. Vengrija savo ruožtu piktinasi Švedijos pareiškimais dėl teisinės valstybės principų laikymosi ir korupcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.