Prie Libijos krantų nuskendo 55 migrantai

Per nelaimę prie Libijos krantų, JT duomenimis, nuskendo mažiausiai 55 migrantai. Šiaurės Afrikos šalies pakrančių apsauga penkis žmones išgelbėjo, pranešė Tarptautinė migracijos organizacija (IOM).

Prie Libijos krantų nuskendo 55 migrantai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Prie Libijos krantų nuskendo 55 migrantai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2023, 10:33 PM

Laivą, kuriame buvo 60 moterų, vyrų ir vaikų, nelaimę patyrė antradienį. Jis išplaukė iš rytinės Tripolio dalies ir plaukė į Europą.

Šiuo metu vėl daug migrantų neretai prastais laiveliais ryžtasi pavojingai kelionei Europos kryptimi. Per tokias nelaimes Viduržemio jūroje vis neišvengiama žūčių.

Ir Libijos kaimyninėje šalyje Tunise praėjusiomis dienomis prigėrė dešimtys migrantų. Pasak vietos žiniasklaidos, pakrantės mieste Sfakse po kelių tokių nelaimių lavoninė visiškai perpildyta.

Į Italiją šiuo metu atvyksta labai daug migrantų. Vidaus reikalų ministerija šiais metais jau suskaičiavo daugiau kaip 31 000 jūra atvykusių migrantų. Per tą patį praėjusių metų laikotarpį jų buvo 7 900.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.