Nepaisant tariamos dronų atakos prieš Kremlių, V. Putinas pasirodys gegužės 9-osios parade

Nepaisant praėjusią savaitę surengtos tariamos dronų atakos prieš Kremlių, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį, kaip planuota, pasirodys dideliame kariniame parade Raudonojoje aikštėje Maskvoje. „Rytoj parade prezidentas tikrai pasirodys“, – pirmadienį pareiškė jo atstovas Dmitrijus Peskovas, kurį cituoja agentūra „Interfax“.

 V. Putinas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 V. Putinas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2023, 4:35 PM, atnaujinta May 8, 2023, 4:37 PM

Prieš tai pranešta, kad Maskva prieš iškilmes, skirtas 78-osioms sovietų pergalės prieš nacistinę Vokietiją Antrajame pasauliniame kare metinėms, sugriežtino saugumo priemones.

Praėjusią savaitę virš Kremliaus teritorijos buvo numušti du dronai. Rusija pareiškė, kad tai buvo pasikėsinimas į V. Putiną ir apkaltino Ukrainą. Kaimyninė šalis, kuri jau daugiau kaip 14 mėnesių priešinasi Rusijos agresijai, kaltinimus neigia. Ir virtinė tarptautinių stebėtojų mano, kad Rusija tariamą pasikėsinimą inscenizavo pati. Šiame kontekste spėliota, ar nebus atšauktas karinis paradas.

Maskvoje jau atšauktos tradicinės eitynės „Nemirtingasis pulkas“, kurios paprastai rengiamos po parado ir kuriose 2022-aisiais dalyvavo ir V. Putinas. D. Peskovas dabar pripažino, kad tai padaryta saugumo sumetimais. Tačiau jis nepasakė, ar vyks aviacijos šou – pernai jis buvo atšauktas.

Anot rusų žiniasklaidos, paradai atšaukti daugiau kaip 20 miestų, nes institucijos negalėjo užtikrinti saugumo. Be dronų incidento virš Kremliaus pastaruoju metu ir kituose Rusijos regionuose būta spėjamų partizaninių išpuolių, pavyzdžiui, prieš krovininius traukinius ir naftos perdirbimo įmones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.