Rūmai: Norvegijos karalius Haraldas sveiksta nuo infekcijos

Anksčiau šią savaitę į ligoninę paguldytas 86 metų Norvegijos karalius Haraldas sveiksta nuo infekcijos, bet visą savaitę išbus nedarbingumo atostogose, trečiadienį pranešė rūmai.

Anksčiau šią savaitę į ligoninę paguldytas 86 metų Norvegijos karalius Haraldas sveiksta nuo infekcijos, bet visą savaitę išbus nedarbingumo atostogose, trečiadienį pranešė rūmai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Anksčiau šią savaitę į ligoninę paguldytas 86 metų Norvegijos karalius Haraldas sveiksta nuo infekcijos, bet visą savaitę išbus nedarbingumo atostogose, trečiadienį pranešė rūmai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2023, 12:54 PM

„Jo Didenybė Karalius vis dar yra Oslo universitetinėje ligoninėje“, – sakoma rūmų pranešime. Jo būklė „gerėja, bet iki savaitės pabaigos jis bus nedarbingumo atostogose“.

Pirmadienį rūmai paskelbė, kad populiarus monarchas, šioje Skandinavijos šalyje karaliaujantis 32 metus, nors jo vaidmuo labiau reprezentacinis, pateko į ligoninę dėl trečiosios nuo praėjusios vasaros infekcijos. Pastaraisiais metais jis taip pat keletą kartų buvo paguldytas į ligoninę dėl COVID, kelio ir širdies operacijų bei kvėpavimo problemų.

Buvęs olimpinis jachtininkas nesutinka atsisakyti sosto. Dėl nedarbingumo ketvirtadienį ir penktadienį jis nedalyvaus Italijos prezidento Sergio Mattarellos valstybinio vizito Norvegijoje renginiuose. Jį pakeis sūnus sosto įpėdinis princas Haakonas.

Haraldas yra Haakono VII, pirmojo Norvegijos regento, kai 1905 m. šalis atgavo nepriklausomybę nuo Švedijos, anūkas ir valdo nuo 1991 m. sausio mėnesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.