Žiniasklaida: A. Lukašenka atsidūrė ligoninėje

Baltarusijos žiniasklaida paskelbė, kad Aliaksandras Lukašenka buvo pristatytas į netoliese Minsko esančią ligoninę.

A.Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
A.Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2023, 10:29 PM, atnaujinta May 13, 2023, 11:53 PM

Apie tai paskelbė „Europos radijas“ ir karinę veiklą Baltarusijoje stebinti grupė „Belarusian Hajun“.

Teigiama, kad gegužės 13 d. apie 19 val. A. Lukašenka atvyko į Respublikinį klinikinį medicinos centrą, esantį ant Drozdų rezervuaro kranto netoli Minsko.

Anot stebėtojų grupės, prezidento kortežo atvykimo metu privažiavimai prie ligoninės buvo uždaryti, o pakelėse stovėjo saugumo pajėgos. „Belaruski Hajun“ tviteryje paskelbė, kad kortežas iš medicinos centro išvyko apie 21 val., o apie 21 val. 20 min sustojo Astrašyckio miestelyje.

Kalbos apie prastą A.Lukašenkos sveikatą ėmė sklisti, kai šis pasirodė Maskvoje gegužės 9-ąją per Pergalės dienos paradą. Jau tada daugeliui akį patraukė A.Lukašenkos išvaizda ir judesiai, leidę numanyti, kad jo sveikata – prasta.

Skirtingai nei kiti į Maskvą atvykę lyderiai A.Lukašenka nevažinėjo į visas vietas, kur vyko kiti lyderiai. Jis taip pat praleido oficialius pietus su Vladimiru Putinu.

Naujienų agentūra „Reuters“ tuomet pabrėžė, kad A.Lukašenka atrodo „pavargęs ir netvirtų kojų.“ Žurnalistai teigė, kad ant jo dešinės rankos buvo matyti tvarsčiai.

Tą pačią dieną A.Lukašenka sugrįžo į Minską ir pasirodė Pergalės dienos parade, tačiau sulaužė ilgametę tradiciją – dėvėjo kostiumą, o ne karinę uniformą. Jis taip pat nepasakė kalbos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.