Po didžiulio gaisro Sidnėjuje policijai pasidavė du paaugliai

Penktadienį Australijos policijos pareigūnai pranešė, kad po didžiulio gaisro, prarijusio septynių aukštų pastatą Sidnėjaus centre, policijai pasidavė du trylikamečiai.

Gaisras Sidnėjuje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Gaisras Sidnėjuje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2023, 9:55 AM

Policija pranešė pradėjusi tyrimą dėl padegimo po ketvirtadienį tuščiame buvusiame skrybėlių fabrike kilusio gaisro, išplitusio ir į gretimus pastatus, prieš jį užgesinant teko evakuoti žmones.

Grupė jaunuolių buvo pastebėta bėganti iš įvykio vietos. „Vėlyvą vakarą du paaugliai pasidavė dviejuose atskiruose policijos komisariatuose, kalbamės su šiais jaunais žmonėmis, jie bendradarbiauja su policija“, – sakė komisaro pavaduotojas Paulas Dunstanas. Jis paragino kitus tris ar keturis „gaisro metu buvusius jaunuolius“ ateiti su tėvais ir papasakoti, kas atsitiko.

Kilus gaisrui, iš pastato veržėsi liepsnos, tirštų dūmų stulpas buvo matyti visame Sidnėjuje. Sugriuvo visa viršutinio aukšto siena ir gabalais ištiško į gatvę apačioje, tai matyti priešgaisrinės tarnybos vaizdo įraše, visas pastatas žioravo oranžine spalva. Ugniagesiams gesinant gaisrą, spūsties valandomis teko sustabdyti eismą į netoliese esančią centrinę stotį.

Liudytojai pranešė prieš pat gaisrą matę grupę jaunuolių, bėgančių iš septynaukščio, įtraukto į paveldo sąrašą. P. Dunstano teigimu, manoma, kad naktį prieš gaisrą pastate nakvojo 15 žmonių. Policija susisiekė su 13 jų ir ieško kitų dviejų.

Pasak Ugniagesių ir gelbėjimo tarnybos vadovo Jeremy Fewtrello, toks gaisras pasitaiko gal tik „kartą per dešimtmetį“. Jis paminėjo, kad pastatas buvo daugiau nei 100 metų senumo, jame buvo daug išdžiuvusios medienos – medinė konstrukcija, grindys, laiptai, – dėl to ugnis žaibiškai išplito.

Liepsnos sunaikino buvusį skrybėlių fabriką ir gretimą pastatą, kuriame buvo karaokės baras. Policija pranešė, kad buvusio fabriko patalpos maždaug metus buvo tuščios, pastatą ketinta paversti 123 kambarių viešbučiu.

Oficiali gaisro priežastis vis dar nežinoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.