Baltarusijos opozicionierius: po susitikimo su V. Putinu A. Lukašenka paguldytas į ligoninę kritinės būklės

​Po susitikimo su Rusijos lyderiu Vladimiru Putinu Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka kritinės būklės paguldytas į ligoninę. Tai pareiškė Baltarusijos opozicionierius Valerijus Cepkalo.

​Po susitikimo su Rusijos diktatoriumi Vladimiru Putinu savavališkai pasiskelbęs Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka kritinės būklės paguldytas į ligoninę. Tai pareiškė Baltarusijos opozicionierius Valerijus Cepkalo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Po susitikimo su Rusijos diktatoriumi Vladimiru Putinu savavališkai pasiskelbęs Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka kritinės būklės paguldytas į ligoninę. Tai pareiškė Baltarusijos opozicionierius Valerijus Cepkalo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-28 10:44, atnaujinta 2023-05-28 18:07

„Pagal mūsų turimą informaciją, kurią reikia papildomai patvirtinti, po susitikimo su V.Putinu už uždarų durų A.Lukašenka buvo skubiai nugabentas į Maskvos centrinę klinikinę ligoninę, kur šiuo metu ir yra. Buvo pasiųsti geriausi specialistai, kad jį atgaivintų iš būklės, kurią gydytojai įvertino kaip kritinę. (...) Organizuotomis Baltarusijos diktatoriaus gelbėjimo priemonėmis siekta nukreipti dėmesį nuo spekuliacijų apie galimą Kremliaus dalyvavimą jį apnuodijant“, – rašė jis „Telegram“ .

Vėliau opozicijos aktyvistas pridūrė, kad A. Lukašenkos buvimą Rusijos prezidento administracijos Centrinėje klinikinėje ligoninėje bandoma paaiškinti medicinine apžiūra.

„Tokios versijos atsiradimas yra visiškai natūralus, nes bandoma nuslėpti tikrąją paciento padėtį, kuri vis dar išlieka sunki. Ankstesnius prastos sveikatos atvejus taip pat bandyta nutylėti. Taigi šiuo atveju, kad nekiltų įtarimų, jo lėktuvas buvo net išsiųstas į Minską“, – pažymėjo jis.

Gegužės 9 d. per paradą Rusijoje daugelis pastebėjo, kad Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka atrodė prastai. Jis vos galėjo judėti, be to, nepasirodė susitikime su V.Putinu.

Po kelių dienų A.Lukašenka padarė pareiškimą apie savo ligą. Pasak jo, jis sirgo adenovirusu, tačiau dėl dažnų kelionių neturėjo galimybės gydytis.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.