Afganistano šiaurėje per savižudžio sprogdinimą žuvo aukšto rango Talibano pareigūnas

Antradienį Afganistane per savižudžio sprogdinimą žuvo mažiausiai du žmonės, tarp jų – aukšto rango Talibano pareigūnas Mawlawis Nesaras Ahmadas.

Antradienį Afganistane per savižudžio sprogdinimą žuvo mažiausiai du žmonės, tarp jų – aukšto rango Talibano pareigūnas Mawlawis Nesaras Ahmadas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Antradienį Afganistane per savižudžio sprogdinimą žuvo mažiausiai du žmonės, tarp jų – aukšto rango Talibano pareigūnas Mawlawis Nesaras Ahmadas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2023, 12:49 PM

Kaip pranešama, pastarasis ėjo šiaurinės Badachšano provincijos vadovo pavaduotojo pareigas. Pasak regiono Informacijos ir kultūros departamento vadovo Muezuddino Ahmadi, per ataką Faizabado mieste, kurios metu buvo nusitaikyta į M. N. Ahmado automobilį, buvo sužeisti dar šeši žmonės. M. Ahmadi žurnalistams nurodė, kad sužeistieji buvo išgabenti į vietos ligoninę, o saugumo pajėgos esą tiria incidento aplinkybes.

Atsakomybės už šią ataką kol kas niekas neprisiėmė.

Grupuotė „Islamo Valstybė“ (IS) gruodį skelbė, kad šioje provincijoje nukovė svarbų Talibano saugumo pareigūną.

Po pakartotinio Talibano įsigalėjimo Afganistane 2021 m. IS suintensyvino savo atakas šioje šalyje, kurių taikinyje dažniausiai atsiduria religinės mažumos, Talibano nariai ir užsienio šalių diplomatiniai centrai. Tuo metu Talibano pajėgos savo ruožtu taikosi į Afganistane esančias IS buveines.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.