Naujosios Zelandijos transliuotojo svetainėje – „prorusiškai“ suredaguoti tekstai

Naujosios Zelandijos valstybinis transliuotojas pradėjo tyrimą po to, kai pastebėjo, kad jo skelbiami tekstai apie karą Ukrainoje buvo suredaguoti taip, kad atspindėtų „prorusišką požiūrį“.

​Naujosios Zelandijos valstybinis transliuotojas pradėjo tyrimą po to, kai pastebėjo, kad jo skelbiami tekstai apie karą Ukrainoje buvo suredaguoti taip, kad atspindėtų „prorusišką požiūrį“.<br>123rf. nuotr.
​Naujosios Zelandijos valstybinis transliuotojas pradėjo tyrimą po to, kai pastebėjo, kad jo skelbiami tekstai apie karą Ukrainoje buvo suredaguoti taip, kad atspindėtų „prorusišką požiūrį“.<br>123rf. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2023, 11:51 AM

Naujosios Zelandijos radijas ištaisė mažiausiai du rašinius, kuriuos iš pradžių parašė naujienų agentūra „Reuters“ ir kurie, pasak jo, „netinkamai suredaguoti“ iš naujo pasirodė interneto svetainėje.

Vienas tekstas buvo pakeistas įtraukiant pastabą, kad Ukrainos „provakarietiška vyriausybė“ persekioja etninius rusus, o kitame – 2014 metų Maidano revoliucija, nuvertusi promaskvietišką prezidentą Viktorą Janukovyčių, buvo pavadinta „perversmu“.

„RNZ aiškinasi, kaip jos interneto svetainėje buvo pakeistas tekstas apie karą Ukrainoje, kad atspindėtų prorusišką požiūrį, – penktadienio vakarą naujienų biuletenyje pranešė transliuotojas, aptikus pirmąjį teksto taisymo atvejį. – RNZ paskelbtoje versijoje buvo pateiktas klaidingas įvykių aprašymas, tačiau jis jau ištaisytas“.

Naujienų portalas „NZHerald“ šeštadienį pranešė, kad mažiausiai 15 RNZ paskelbtų rašinių apie karą Ukrainoje buvo „netinkamai“ suredaguoti taip, kad būtų prorusiški, ir vienas darbuotojas buvo nušalintas nuo pareigų, o dėl jo darbo bus atliekamas tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Rusija pradėjo sausumos puolimą Charkive