J. Bidenui bus gydomas danties šaknų kanalas: atšaukė renginį bei susitikimą su NATO generaliniu sekretoriumi J. Stoltenbergu

Prezidentui Joe Bidenui pirmadienį Baltuosiuose rūmuose bus atliktas danties šaknų kanalo gydymas, pranešė jo gydytojas, dėl to pareigūnai turėjo skubiai keisti suplanuotą JAV prezidento darbotvarkę.

J.Bidenas.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
J.Bidenas.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-12 19:33

J. Bideno gydytojo Kevino C. O'Connoro pareiškime sakoma, kad po prieškrūminio danties apatiniame dešiniajame žandikaulyje pirminio gydymo prezidentas „ir toliau jautė diskomfortą“. Baltųjų rūmų spaudos tarnyba pranešė, kad šį rytą Baltuosiuose rūmuose J. Bidenui bus atliktas tolesnis danties šaknų kanalo gydymas.

Nors gydytojo laiške neminimas joks pavojus J. Bideno sveikatai, procedūra nebuvo suplanuota, prezidentas atšaukė pasirodymą universiteto sportininkų minėjimo renginyje likus mažiau nei valandai iki jo pradžios.

Vėliau buvo pranešta, jog JAV prezidentas Joe Bidenas atidėjo ir planuotą susitikimą su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu.

Susitikimas su J. Stoltenbergu, skirtas aptarti karą Ukrainoje, taip pat diplomatinis priėmimas „bus perkeltas į rytojaus dieną“, pranešė Baltieji rūmai.

J. Bideno sveikata yra visuomenės dėmesio centre, nes 80 metų J. Bidenas, seniausias pareigas einantis JAV prezidentas, 2024 m. kandidatuoja antrai kadencijai. Jei būtų perrinktas, jis baigtų antrąją kadenciją 86 metų.

Pasak K. O'Connoro, sekmadienį J. Bidenas iš pradžių pajuto „danties skausmą“, jį apžiūrėjo į Baltuosius rūmus pasiųsta Walterio Reedo prezidentinės ligoninės komanda. Ji Baltųjų rūmų odontologijos operacinėje atliko tyrimą, buvo padaryta rentgeno nuotrauka ir nustatyta, kad tinkamiausias yra endodontinis (šaknies kanalo) gydymas. Buvo atlikta pradinė šaknies kanalo gydymo procedūra ir suplanuotas tolesnis specializuotas endodontinis gydymas artimiausiu metu, parašė K. O'Connoras. Gydytojas sakė, kad J. Bidenas „gerai toleravo procedūrą, komplikacijų nebuvo“.

Apie šią procedūrą buvo paskelbta tik pirmadienį, kartu su pranešimu, kad J. Bidenui toliau bus gydomas danties šaknų kanalas ir kad jis atšaukė mažiausiai vieną viešą renginį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.