Tunise traukiniui nuvažiavus nuo bėgių žuvo du žmonės, 34 buvo sužeisti

Tuniso rytuose trečiadienio naktį keleiviniam traukiniui nuvažiavus nuo bėgių ir apvirtus žuvo du žmonės, dar 34 buvo sužeisti, pranešė valstybinė geležinkelių bendrovė SNCFT.

Tunise traukiniui nuvažiavus nuo bėgių žuvo du žmonės, 34 buvo sužeisti.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Tunise traukiniui nuvažiavus nuo bėgių žuvo du žmonės, 34 buvo sužeisti.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2023, 1:09 PM

Nelaimė įvyko netrukus po vidurnakčio (2 val. Lietuvos laiku), kai traukinys, važiavęs iš Tuniso ir pietinį Gabeso miestą, nulėkė nuo bėgių netoli Msakeno, esančio maždaug už 150 kilometrų nuo sostinės.

Žuvo traukinio mašinistas ir keleivis, 34 keleiviai buvo sužeisti, pranešė SNCFT. Pradėtas tyrimas, siekiant išsiaiškinti avarijos aplinkybes ir priežastis bei nustatyti, kas už tai atsakingas.

Prieš 15 mėnesių dviem traukiniams susidūrus į pietus nuo Tuniso sostinės buvo sužeista maždaug 100 žmonių. 2016 m. gruodį toje pačioje vietovėje autobusui susidūrus su traukiniu žuvo penki žmonės, daugiau nei 50 buvo sužeisti. Dėl nelaimingo atsitikimo buvo kaltinama neveikianti infrastruktūra, buvo atleistas tuometinis SNCFT vadovas.

2015 m. birželio mėnesį Tunise įvyko viena baisiausių pastarojo meto geležinkelio avarijų, kai maždaug už 60 kilometrų į pietus nuo sostinės sunkvežimiui atsitrenkus į traukinį žuvo 18 žmonių. Susidūrimas įvyko dėl signalizacijos gedimo geležinkelio pervažoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.