Tinklaraštininkų teigimu, per sukilimą žuvo mažiausiai 13 Rusijos karių

Pasak prorusiškų karinių tinklaraščių kūrėjų, per „Wagner“ samdinių sukilimą žuvo mažiausiai 13 Rusijos karių, įskaitant kelis pilotus.

​Pasak prorusiškų karinių tinklaraščių kūrėjų, per „Wagner“ samdinių sukilimą žuvo mažiausiai 13 Rusijos karių, įskaitant kelis pilotus.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
​Pasak prorusiškų karinių tinklaraščių kūrėjų, per „Wagner“ samdinių sukilimą žuvo mažiausiai 13 Rusijos karių, įskaitant kelis pilotus.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-25 16:44

Nepriklausomi komentatoriai sekmadienį pareiškė, kad žuvusiųjų skaičius galėjo viršyti 20. Jie rėmėsi turimais duomenimis apie Jevgenijaus Prigožino vadovaujamų sukilėlių pajėgų numuštus šešis sraigtasparnius ir žvalgybinį lėktuvą.

Rusijos valdžios institucijos šių teiginių nepatvirtino. Informacijos nebuvo galima nepriklausomai patikrinti.

Tarp numuštų sraigtasparnių buvo trys elektroniniam karui pasitelkiami Mi-8, kurių fronte ir taip trūko, pranešama karinės tematikos tinklaraštyje „Rybar“.

Be to, tegiama, kad sudužo transporto lėktuvas Il-18, kuriame buvo įrengta vadavietė, žuvo visi įgulos nariai. Jei šie duomenys tikslūs, sukilimo metu patirti oro pajėgų nuostoliai būtų didesni už ligšiolinio Ukrainos kontrpuolimo sukeltus nuostolius.

J. Prigožinas šeštadienį pateikė prieštaringą informaciją apie susirėmimus su Rusijos oro pajėgomis. Iš pradžių jis paskelbė apie numuštą sraigtasparnį, tačiau atšaukdamas sukilimą vėliau pareiškė, kad kraujo praliejimo buvo išvengta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.