Apklausa: tik kas dešimtas ukrainietis nėra pasirengęs kęsti karo su Rusija sunkumų dėl pergalės

58 proc. ukrainiečių pareiškė, kad yra pasirengę kelerius metus kęsti sunkumus dėl pergalės kare su Rusija. Dar 11 proc. pažymėjo, kad yra pasirengę ištverti apie metus, 12 proc. – kelis mėnesius. Tokius apklausos rezultatus paskelbė sociologijos grupė „Reitingas“, praneša UNIAN.

 Karas Ukrainoje. Kijevas.<br>Federico Quintana/SIPA/Scanpix nuotr.
 Karas Ukrainoje. Kijevas.<br>Federico Quintana/SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2023, 2:46 PM

Nepasirengę kęsti sunkumų – 11 proc. tyrimo dalyvių, daugiausia taip nusiteikusių ukrainiečių yra tarp neturtingų gyventojų (23 proc.).

Dauguma apklaustųjų mano, kad po karo prioritetinė šalies plėtros kryptis turėtų būti saugumas ir socialinė apsauga. 77 proc. respondentų įsitikinę, kad po karo prioritetas turi būti teikiamas karinės pramonės vystymui, sienų stiprinimui ir kariuomenės reformavimui. 70 proc. prioritetu laiko darbo užmokesčio ir pensijų didinimą, medicinos prieinamumą, materialinę pagalbą neturtingiems gyventojams. Inovacijas valstybėje (naujos technologijos, energijos taupymas, mokslas ir švietimas) prioritetu laiko 44 proc. tyrimo dalyvių. Apklaustieji galėjo rinktis iš kelių atsakymų.

Po karo, anot respondentų, prioritetinės plėtros sritys turėtų būti medicina (50 proc.), karinė pramonė (46 proc.), statyba (43 proc.), žemės ūkis (38 proc.), švietimas ir mokslas (34 proc.). 23 proc. mano, kad prioritetas turėtų būti teikiamas sunkiajai pramonei ir metalurgijai, 15 proc. nurodė IT sritį.

Respondentai mano, kad prie efektyvaus Ukrainos visuomenės vystymosi ateityje labiausiai prisidės jaunimas (50 proc.), kariškiai ir veteranai (46 proc.).

Apklausa buvo surengta 2023 metų birželio 6–11 dienomis. Joje dalyvavo 1200 respondentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.