V. Putinas pasirodė Dagestane

Praėjus keturioms dienoms po „Wagner“ samdinių maišto Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, pasak valstybinės žiniasklaidos, pirmą kartą išvyko iš Maskvos ir apsilankė Rusijos Dagestano Respublikoje. Valstybinė televizija trečiadienio vakarą rodė V. Putiną žmonių apsuptyje Derbento mieste prie Kaspijos jūros.

V. Putinas Dagestane mėgavosi minios dėmesiu.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Putinas Dagestane mėgavosi minios dėmesiu.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Putinas Dagestane mėgavosi minios dėmesiu.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Putinas Dagestane mėgavosi minios dėmesiu.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-06-29 13:31, atnaujinta 2023-06-29 13:59

„Telegram“ kanale paskelbtame valstybinės naujienų agentūros „RIA Novosti“ vaizdo įraše matyti, kaip V. Putinas yra apsuptas susižavėjusių Derbento gyventojų ir spaudžia jiems rankas. Tada viena mergaitė keliskart paprašo prezidento pasidaryti asmenukę. Reporterio Pavelo Zarubino įraše Kremliaus vadovas bučiuoja mergaitei į galvą, ją apkabina ir tada su ja nusifotografuoja. Tai, kad V. Putinas yra žmonių minioje, neįprasta – Maskvoje jis net politiniuose susitikimuose dažniausiai laikosi didelio atstumo.

V. Putinas, pasak Kremliaus atstovo Dmitrijaus Peskovo, lankėsi Dagestane, kad čia pasirūpintų turizmo klausimais. Dagestanas yra populiari daugelio rusų poilsio vieta. Prezidento kelionė į Kremliui ištikimą respubliką taip greitai po nutraukto „Wagner“ grupuotės maišto tikriausiai skirta pademonstruoti normalumą.

Dagestano vadovas Sergejus Melikovas, turėdamas omenyje maištą, susitikime su V. Putinu, anot valstybinės naujienų agentūros TASS, pareiškė, kad visi Dagestano gyventojai remia „prezidento ir vyriausiojo kariuomenės vado“ sprendimus. V. Putinas atsakė „neabejojęs“ dėl reakcijų Dagestane ir visoje šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.