Po rinkimų Lenkijoje J. Kaczynskis žada pasitraukti iš vyriausybės

Jaroslawas Kaczynskis, vadovaujantis Lenkijos valdančiajai partijai „Teisė ir teisingumas“ (PiS) bei ministro pirmininko pavaduotojas, pareiškė, kad jo buvimas ministrų kabinete yra „laikinas“ ir jis paliks vyriausybę po visuotinių rinkimų.

​Jaroslawas Kaczynskis.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
​Jaroslawas Kaczynskis.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2023, 2:30 PM

Praėjusį mėnesį J. Kaczynskis grįžo į vyriausybę kaip vienintelis vicepremjeras ir tuomet sakė, kad grįžo kovoti dėl daugumos parlamente.

Ankstesnėje PiS vyriausybėje 2006–2007 m. J. Kaczynskis buvo ministras pirmininkas, o pernai birželį atsistatydino iš ministro pirmininko pavaduotojo ir vyriausybės saugumo komiteto vadovo pareigų, kad sutelktų dėmesį į vadovavimą partijai.

Jis sakė „Super Express“, kad sutelkia savo veiklą į „plačiai suprantamą saugumo problemą“. „Tačiau aš neketinu tęsti savo darbo vyriausybėje“, – pridūrė jis.

Paklaustas, ar norėtų būti ministru pirmininku, jei jo partija laimėtų rinkimus, J. Kaczynskis atsakė: „Aš nenoriu būti ministru pirmininku, to nesvarstau“.

Rinkimai Lenkijoje vyks šį rudenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.