Baltarusijos kalėjime neaiškiomis aplinkybėmis mirė režimo kritikas A. Puškinas

Baltarusijos kalėjime neaiškiomis aplinkybėmis mirė baltarusių menininkas ir režimo kritikas Alesis Puškinas. Apie tai antradienį feisbuke pranešė jo žmona ir Baltarusijos žmogaus teisių organizacija „Viasna“. 57-erių vyras mirė Gardino kalėjime. Esą dar būta mėginimų jį gaivinti.

A. Puškinas.<br>„Telegram“ kanalo nuotr.
A. Puškinas.<br>„Telegram“ kanalo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2023, 10:18 AM

A. Puškinas 20 metų rengė sensacingas meno akcijas, kuriomis siekė atkreipti dėmesį į diktatoriaus Aliaksandro Lukašenkos režimo smurtą. 1999 m. jis, nepriklausomo portalo „Mediazona“ duomenimis, prie A. Lukašenkos rezidencijos išvertė karutį mėšlo. Dėl to kritikui buvo skirta dvejų metų lygtinė laisvės atėmimo bausmė.

A. Puškinas 2021 m. buvo suimtas, o 2022-aisiais nuteistas penkerius metus kalėti. Bausmė jam skirta procese dėl valstybės simbolių niekinimo ir neapykantos kurstymo. A. Puškinas, „Viasna“ duomenimis, skelbiant nuosprendį išsirengė ir parodė kryžiaus formos pjūvius ant savo pilvo. Jis susižalojo kardomajame kalinime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.