Rusijos kariuomenei – smūgis: atleistas vienas vadų

Rusijos karinė vadovybė atleido Ukrainos pietuose dislokuotos 58-osios armijos vyriausiąjį vadą Ivaną Popovą. Dūmos parlamentaro Andrejaus Guroliovo „Telegram“ kanale paskelbtoje garso žinutėje I. Popovas pareiškė buvęs atleistas už kritiką dėl neefektyvaus kariavimo.

Gynybos ministeriją sukritikavęs generolas I.Popovas atleistas iš pareigų.<br> Scanpix nuotr.
Gynybos ministeriją sukritikavęs generolas I.Popovas atleistas iš pareigų.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2023, 6:36 AM, atnaujinta Jul 13, 2023, 11:44 AM

„Aš atkreipiau dėmesį į didžiausią šiuolaikinio karo tragediją – artilerijos žvalgybos ir kovos su (artilerija) priemonių trūkumą (...) bei daugybę žuvusiųjų ir sužeistųjų nuo priešo artilerijos“, – teigė aukšto rango kariškis. Tada Gynybos ministerija esą juo atsikratė.

I. Popovas, kurio pajėgos kovojo Pietų Ukrainos Zaporožės srityje, griežtai sukritikavo savo viršininkus: „Ukrainos pajėgų kariams nepavyko pralaužti mūsų fronto, tačiau vyriausiasis vadas iš užnugario sudavė išdavikišką smūgį – sunkiausiu didžiausios įtampos metu nukirsdino galvą armijai.“

Prieš tai kiti „Telegram“ kanalai pranešė, kad Rusijos generalinio štabo vadas Valerijus Gerasimovas išvadino I. Popovą „panikuotoju“ ir jį atleido.

I. Popovo atleidimas ir kritika atitinka vaizdą, kurį piešia kariniai ekspertai praėjus daugiau kaip 16 mėnesių po Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios.

Didelėje Rusijos ginkluotųjų pajėgų dalyje esą vyrauja nepasitenkinimas karine vadovybe ir šios pagražintomis ataskaitomis apie padėtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.